Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 липня 2018, 12:00

ЄБРР виділив «Укрзалізниці» 150 мільйонів доларів на вагони

Європейський банк реконструкції і розвитку виділив «Укрзалізниці» кредит в розмірі 150 мільйонів доларів на оновлення її рухомого складу. Про це в Facebook повідомив екс-заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов.

Європейський банк реконструкції і розвитку виділив «Укрзалізниці» кредит в розмірі 150 мільйонів доларів на оновлення її рухомого складу.
Фото: rbc.ua

«Цей кредит (разом з власними коштами УЗ) дозволить здійснити програму закупівель на суму 260 мільйонів доларів — це близько 6 500 відкритих вантажних вагонів, найбільш уживаних і найбільш зношених у вагонному парку УЗ», — йдеться в повідомленні.

Шевальов підкреслив, що кредит надано на ринкових принципах, без державної гарантії.

«Таке рішення є яскравим сигналом того, що компанія на вірному шляху», — зазначив він.

«ЄБРР буде активно продовжувати політичний діалог в рамках реалізації цього проекту — передумовами для початку вибірки коштів за цим кредитом є запуск роботи нової Наглядової ради УЗ, формальне ухвалення Плану дій з корпоративного управління в УЗ, лібералізація вагонного компонента тарифів УЗ тощо. Всі закупівлі здійснюватимуться через тендерну процедуру, в повній відповідності з Правилами публічних закупівель ЄБРР», — пояснив Шевальов.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 липня 2018, 12:29
#
Качественных вагонов не хватает и это правильное решение.
+
+43
demarin
demarin
5 липня 2018, 14:10
#
Посадить всех предыдущих начальников с конфискацией имущества, которые привели до такого состояния — вот правильное решение. Через 10 лет мы услышим тоже самое, только уже от других начальников.
+
0
Григорий П
Григорий П
5 липня 2018, 15:12
#
Ага, как лампы, ковры, золотые статуэтки и мерседесы покупать — деньги были… Верните украденное — хватит на все!
+
0
viajador
viajador
5 липня 2018, 16:12
#
«Грузовых вагонов...».
С Пассажирскими всё ОК.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися