Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 липня 2018, 11:08

Чого чекати від курсу в середу: час спекулянтів прийшов

У середу активність на міжбанку дещо знизиться, але це не означає, що все буде зовсім спокійно. Через вихідний день у США (День незалежності) - розрахунки по долару на торгах сьогодні будуть проходити на умовах ТОМ (гривня -сьогодня, поставка валюти - завтра).

У середу активність на міжбанку дещо знизиться, але це не означає, що все буде зовсім спокійно.
Фото: pixabay.com

Це не завжди цікаво українським компаніям і багато з них або перенесуть свої заявки на завтра, або будуть працювати на ТОМі тільки в мінімально необхідних сумах, що призведе до зниження обсягів операцій.

За нашими прогнозами - до 280-310 млн доларів при укладанні до 450-500 угод за день.

Але саме через нізкооб'емний і млявий ринок у спекулянтів є відмінна можливість спробувати похитати курс протягом дня. Чи зможуть вони скористатися таким шансом чи віддадуть перевагу просто традиційній праці «в дві сторони» - буде залежати від наявності кінцевого покупця на цю валюту. Тим більше, що потенційно попит на валюту є. Почався період виведення чергової порції дивідендів «дочками» іноземних компаній.

Куди піде ринок сьогодні покаже хід торгів вже у перші 2 години сесії і за нашими прогнозами в середу курс долара буде перебувати в межах широкого коридору 26,25-26,45 гривень.

Якщо «дочки» іноземців не будуть масово скуповуватися валютою під вивід дивідендів - Нацбанк не буде виходити на торги, але якщо раптом спекулянти розігріють котирування понад 26,50 гривень - регулятор буде змушений продавати долар, щоб не допустити ситуативних стрибків курсу. На поповнення ЗВР (читай надлишок валюти на ринку) «Мінфін» сьогодні не розраховує.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,05-26,19 і продаж 26,25-26,39 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,05-26,15 гривень та продаж 26,17-26,22 гривень.

Про тенденції на торгах за 3 липня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних по перспективам гривні залишаються оптимістичними для неї, але вже без значної віри в обвал долара найближчим часом.

За офіційним курсом - 62% (вчора було 74%) респондентів вважають, що долар надовго повернеться нижче 26,25 гривень. Вже 38% опитаних впевнені в його швидкому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом - 66% (у вівторок таких було 73%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 34% опитаних як і раніше впевнені в поверненні надовго котирувань вище 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 3

+
+12
kozyrev
kozyrev
4 липня 2018, 12:23
#
Пока «взгревают» рынок очень активно за счет операций на небольшие суммы. Большинство банков старается закрыть свои сделки внутри — не выходя на межбанк.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
4 липня 2018, 14:51
#
Разогрев рынка проходит успешно.
+
0
Григорий П
Григорий П
4 липня 2018, 15:00
#
Ну нельзя же душить до бесконечности
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися