Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2018, 8:46

НБУ розробив методичні рекомендації з управління ризиками в платіжних системах

Національний банк України розробив методичні рекомендації з управління ризиками в платіжних системах українських банків і небанківських установ. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Національний банк України розробив методичні рекомендації з управління ризиками в платіжних системах українських банків і небанківських установ.
Фото: segodnya.ua

Що це дає: Зазначений документ підготовлений на підтримку конструктивного діалогу і партнерства з учасниками платіжного ринку, а також з метою поліпшення функціонування платіжних систем і зменшення ризиковості їх діяльності.

Що нового: Методичні рекомендації НБУ містять загальну інформацію про систему управління ризиками, а також про ризики платіжної системи (правові, фінансові, комерційні, операційні і т.д.) і механізми управління ними.

  • Дотримання розроблених рекомендацій сприяє підвищенню ефективності управління ризиками в платіжних системах.
  • Рекомендації НБУ призначені для застосування на практиці платіжними організаціями платіжних систем-резидентів, що посприяє підвищенню якості документів, що подаються регулятору відповідно до законодавства.

НБУ також нагадує, що Комплексною програмою розвитку фінансового сектора України до 2020 року передбачено удосконалення оверсайту платіжних систем в частині управління ризиками.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися