Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2018, 15:09

Bloomberg звинуватили в маніпулюванні біткоін-ф'ючерсами

Криптовалютна біржа Kraken дала відповідь на нещодавно опублікований виданням Bloomberg матеріал, в якому йдеться про маніпулювання торговим майданчиком токенізованним доларом Tether (USDT). Про це пише forklog.

Криптовалютна біржа Kraken дала відповідь на нещодавно опублікований виданням Bloomberg матеріал, в якому йдеться про маніпулювання торговим майданчиком токенізованним доларом Tether (USDT).
Фото: ttrcoin.com

Так, в опублікованому 29 червня матеріалі Bloomberg було сказано, що торговий обіг Tether на платформі Kraken «демонструє тривожні сигнали», на які повинні звернути увагу регулятори.

У блозі торгового майданчика йдеться, що підготовлений чотирма журналістами Bloomberg матеріал націлений головним чином на маніпулювання цінами біткоін-ф'ючерсів.

Представники біржі також заявили, що матеріал про них є сумнівним, суперечать логіці. Більш того, представники Kraken припустили, що журналісти Bloomberg писали цю статтю, керуючись лише своїми корисливими спонуканнями.

Представники біржі посилаються на ф'ючерси з терміном експірації 5 липня, що торгуються на біржі CME.

Також вони натякають на те, що стаття, насправді, покликана чинити тиск на курс біткоіну і, отже, підвищити прибуток по коротких позиціях.

Журналісти Bloomberg у своєму матеріалі також запідозрили Kraken в маніпуляціях ринком, за допомогою здійснення величезної кількості мікроугод з токенами Tether.

На думку авторів статті, величезна кількість дрібних угод з USDT навряд чи робилася людьми, що знаходило відображення на ціні токенізованного долара.

У відповідь на це представники Kraken скромно заявили, що хоч вони і пишаються своєю хорошою репутацією, тим не менш, обіг  їх торгової площадки не настільки великий, щоб хоч якось вплинути на ціну Tether.

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
2 липня 2018, 15:43
#
Интересно, с какой целью эту статью только сейчас ее опубликовали. Читал ее месяца 4 назад как минимум
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися