Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2018, 13:44

Mercedes-Benz продає копію першого в світі автомобіля. Фото

Компанія Mercedes-Benz виставила на продаж копію Motorwagen — першого автомобіля, створеного німецьким інженером і засновником марки Карлом Бенцем в 1885 році, повідомляє Auto.ua.

Компанія Mercedes-Benz виставила на продаж копію Motorwagen — першого автомобіля, створеного німецьким інженером і засновником марки Карлом Бенцем в 1885 році, повідомляє Auto.ua.
Фото: mercedes-benz.com

Motorwagen — це триколісний двомісний екіпаж на високих колесах зі спицями, оснащений мотором. Автомобіль вагою 250 кг здатний розвивати рекордну для того часу швидкість — 16 км/г.

Німецький Імператорський патент винахід Карла Бенца отримав 29 січня 1886 року після низки випробувань і доробок. Світова прем'єра автомобіля відбулася в 1887 році на Всесвітній виставці в Парижі.

У тому ж 1886 році відбулася ще одна знаменна подія в історії концерну — німецький інженер-конструктор Готліб Даймлер запатентував двигун внутрішнього згоряння і почав будувати чотириколісну безкінну карету. Тоді ці два піонера автомобілебудування ще не знали про роботу один одного. Пізніше фірма Бенца перетворилася в концерн Daimler-Benz AG.

Відзначаючи інженерні досягнення засновників концерну, в 2001-2002 компанія Mercedes-Benz випустила серію повністю функціонуючих реплік Benz Patent-Motorwagen, що виставлялися в великих музеях і на виставках. Автомобіль, копію якого компанія виставила на продаж зараз, один з них. Він був побудований в 2002 році.

За скільки компанія має намір продати точну копію прабатька всіх сьогоднішніх автомобілів, не повідомляється. За словами представників компанії, конструкція Motorwagen повністю оригінальна, автомобіль «на ходу» і з малим пробігом. Взяти участь в торгах може будь-хто.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися