Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 червня 2018, 14:25

Лауреат Нобелівської премії з економіки: Біткоін — це незвичайне соціальне явище

Виносячи за дужки економічний аспект, біткоін є «незвичайним соціальним явищем». Про це заявив лауреат Нобелівської премії з економіки і один з самих ярих критиків криптовалют Роберт Шиллер, пише Forklog.

Виносячи за дужки економічний аспект, біткоін є «незвичайним соціальним явищем».
Фото: pixabay.com

«Східне узбережжя залучено в цю індустрію більше, ніж Західне. Кремнієва долина залучена повністю», — вважає професор Шиллер.

На його думку, судячи за чіткою демографією біткоіна, його популярність не зводиться до «раціональної відповіді на нові потоки інформації».

«Це громадський рух. Це епідемія ентузіазму. Це спекулятивна бульбашка, але це не означає, що біткоін впаде до нуля», — заявив економіст.

Стан бульбашки, за словами Шиллера, не ставить під загрозу здатність криптовалют відновлюватися кілька разів, навіть коли бульбашка лопається. Він згадав зниження вартості біткоіна на 87% в листопаді 2013 року, а також його сумнозвісні злети і падіння з тих пір.

«Ви знаєте, що відбувається всередині вашого ноутбука? Є мільйони цікавих історій про блискучі інженерні пристрої… але ми не чуємо про них. Це тому, що вони не є частиною бульбашки», — переконаний Шиллер.

Варто зазначити, що раніше Роберт Шиллер заявив, що криптовалюта є далеко не першою спробою змінити існуючий формат грошей, але всі попередні потуги закінчувалися повним провалом.

Нагадаємо, що недавно глава компанії Blue Line Futures Білл Барух в інтерв'ю CNBC висловив упевненість, що ціна першої криптовалюти досягла «дна», а тому не опуститься нижче 6 тисяч доларів.

Коментарі - 3

+
0
Dmitrik7
Dmitrik7
29 червня 2018, 15:37
#
… и тут снизу кто то постучал…
+
0
Григорий П
Григорий П
29 червня 2018, 17:09
#
Даже атеист уверовал
+
0
idey
idey
30 червня 2018, 16:30
#
Система изменила личико.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися