Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 червня 2018, 12:30

ЄС стурбований кріптовлалютним бумом в Литві

Незважаючи на високу волатильність цифрових валют, їх загальна капіталізація все ще оцінюється в чверть трильйона доларів, а Литва процвітає у випуску нових цифрових валют або ICO, повідомляє cryptonews.one.

Незважаючи на високу волатильність цифрових валют, їх загальна капіталізація все ще оцінюється в чверть трильйона доларів, а Литва процвітає у випуску нових цифрових валют або ICO, повідомляє cryptonews.one.
Фото: blog.iqoption.com

За останній рік литовські проекти залучили 0,5 мільярда євро. Європейська комісія заявила, що приплив реальних грошових коштів в криптовалютний сектор допомагає стимулювати економіку Литви, яка, як очікується, зросте на 3,1%. Варто зазначити, що середній показник в ЄС становить 2,3%.

Але центральні банки країн ЄС і регулятори попереджали, що криптовалюти можуть бути інструментом для злочинців, допомагаючи їм відмивати гроші, перетворюючи недобросовісні доходи в безпредметні цифрові активи і без належного регулювання ризик для інвесторів зростає.

Литва модернізує свої інтернет-мережі, щоб підтримати важкі операції з даними, але глава Банку Англії Марк Карні проти криптовалют, заявивши, що вони можуть бути використані для незаконної діяльності, і це може пошкодити традиційної фінансовій системі.

Конфлікт в Литві полягає в тому, що на думку західних експертів, зростаючий криптовалютний ринок може стати рушійною силою незаконних грошей, що надходять від російських корупціонерів і злочинців.

Член правління банку Литви Маріус Юргілас сказав: «Ми не хочемо, щоб російський капітал проникав у місцеву економіку. Ми постійно нагадуємо всім про ризики. Приплив непрозорого капіталу з Росії не відповідає нашим національним інтересам».

Нагадаємо, що в Естонії відмовилися від планів по створенню національної криптовалюти після критики з боку глави ЄЦБ Маріо Драгі та інших високопоставлених представників банківського сектора.

Коментарі - 1

+
+28
Ladder05
Ladder05
29 червня 2018, 13:03
#
Забыли написать что там везде действует KYC, и денюжка на присейле мониторится как раз налоговиками из ЕС. Тут скорее проблема заключается в: а почему только в Литву деньга идет, чем они лучше нас?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися