Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 червня 2018, 14:27

Штучний інтелект буде писати звіти для Commerzbank

Німецький банк Commerzbank спільно з компанією Retresco експериментують зі штучним інтелектом, щоб зрозуміти, чи може той писати аналітичні звіти, повідомляє Liga.Net.

Німецький банк Commerzbank спільно з компанією Retresco експериментують зі штучним інтелектом, щоб зрозуміти, чи може той писати аналітичні звіти, повідомляє Liga.
Фото: forbesmiddleeast.com

Як виявилося, банк інвестував в проект 2 роки тому через свій Фінтех-інкубатор. Знижувати витрати на аналітику банки змушені через директиви Євросоюзу «Про ринки фінансових інструментів» (MiFID II).

Квартальна звітність компаній пишеться за одним шаблоном відповідно до загальноприйнятих стандартів, і це дозволяє програмі, заснованої на принципах машинного навчання, витягувати з звітності релевантний контент і створювати на його основі аналітичні записки.

При цьому, Майкл Шпіц, глава Mainincubator — підрозділу досліджень і розробок Commerzbank, назвав застосування штучного інтелекту в області банківської аналітики багатообіцяючим.

За словами Шпица, технологія вже досить розвинена, щоб створити близько 75% того, що пише аналітик в квартальному звіті.

Нагадаємо, що в минулому році в одному стартапі звільнили фахівця за даними, віддавши перевагу штучному інтелекту від Microsoft, іменованого Custom Decision Service.

Коментарі - 6

+
0
mary27
mary27
28 червня 2018, 14:53
#
Главное, чтоб этот «искусственный интеллект» не повторил ту феерическую историю, когда «Коммерцбанк» купил банк «Форум», а потом продал с дырой на 2,5 миллиарда гривен (во времена «доллара по 8»).
http://hubs.ua/business/neveselaya-istoriya-zhizni-foruma-12596.html
+
+16
engine
engine
29 червня 2018, 8:47
#
>Квартальная отчетность компаний пишется по одному шаблону в соответствии с общепринятыми стандартами, и это позволяет программе, основанной на принципах машинного обучения, извлекать из отчетности релевантный контент и создавать на его основе аналитические записки.

Уже и скрипт на питоне — искусственный интеллект?
+
0
bampi
bampi
29 червня 2018, 10:08
#
Судя из документации, то это не парсинг, а ML. Тем более, что api и обычный способ получение данных (xbrl, text, kdb) дают такую возможность. Вопрос остается открытым — качество таких данных. DS сейчас активно используют ML для фильтрования данных, так как 50% времени уходит на «чистку». В целом, если смотреть на как прообраз данного выбора, то будет «лепиться» что-то похожее — https://www.youtube.com/watch?v=vUgUeFu2Dcw
+
+15
mary27
mary27
29 червня 2018, 13:44
#
Хахах, берите выше — MS Excel)
+
+16
Rybalove
Rybalove
2 липня 2018, 12:10
#
Мужик просто красиво «продал» руководству модную идею. Молодчага! :)
+
0
Antonrozenstejn
Antonrozenstejn
2 липня 2018, 15:14
#
Читал интересную статью про тестирование ИИ гуглом, так они это с помощью капчи делают, которую мы ежедневно вводим на разных ресурсах!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися