Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 червня 2018, 13:32

За два місяці криптоінвестори втратили 532 мільйонів доларів через шахраїв

Тільки за перші два місяці цього року інвестори втратили 532 мільйонів доларів через шахрайство на ринку цифрових валют. Такі дані наводить Федеральна торгова комісія США, повідомляє cryptocurrency.tech.

Тільки за перші два місяці цього року інвестори втратили 532 мільйонів доларів через шахрайство на ринку цифрових валют.
Фото: thisdaylive.com

При цьому керівник Бюро по захисту споживачів Ендрю Сміт вважає, що до кінця року ці цифри здатні досягти мільярдів доларів.

Директор з правозастосування Управління цінних паперів штату Техас Джо Ротанда зазначає, що однією з основних складнощів, яка перешкоджає захисту споживачів в криптосфері, є недостатнє вжиття заходів безпеки самими інвесторами.

А глава з досліджень Coin Center Пітер Ван Валкенбург підкреслює, що інвестори стають мішенями злочинців, наприклад, екзит-скаму і схем на зразок pump-and-dump, так як вірять в неправдоподібні за своєю вигодою пропозиції.

«Я вважаю, що ніхто і ніколи не повинен вкладати в криптовалюти більше, ніж він готовий втратити, якщо він взагалі хоче брати участь в цьому. Це послання необхідно повторювати знову і знову», — заявляє Ван Валкенбург.

Ротанда впевнений, що фінрегулятори повинні проводити більш активну політику на будь-якому типу нових ринків, особливо на такому, як криптовалютний.

«Регулятори повинні бути першою ланкою, яка буде визначати компанії, які бажають працювати чесно. Компанії, які намагаються робити все за правилами, розмовляють з регуляторами по телефону, а не отримують постанови про негайне припинення протиправної діяльності, так? Чи не викликаються до суду. Зазвичай нам вдається працювати з ними. У той же час, ми повинні виявляти шахрайські схеми і діяти швидко, щоб зупиняти їх», — зазначив експерт.

Нагадаємо, що з початку 2017 року злочинці викрали близько 1,2 мільярда доларів в криптовалюті. Про це йшлося в звіті некомерційної організації Anti-Phishing Working Group (APWG).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися