Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2018, 15:21

«Юністрім» переказує кошти в Україну в обхід санкцій — РосЗМІ

Російська платіжна система «Юністрім» до цього часу пропонує послугу грошових переказів з Росії в Україну, незважаючи на санкції. Про це пише російський «Коммерсант».

Російська платіжна система «Юністрім» до цього часу пропонує послугу грошових переказів з Росії в Україну, незважаючи на санкції.
Фото: kasparov.ru

Згідно з повідомленням, перекази в Україні здійснюються через офіси «Юністріму» і партнерів.

В офісі «Юністрім» пояснили, що переказ можна провести тільки в євро, а видачею коштів в Україні займається британська платіжна система CEL.INT. У неї укладені договори з українськими банками — в результаті платіж, відправлений з Росії через «Юністрім», видається в Україні Ощадбанком, Юнексбанком, Акордбанком, Credit Optima Bank і IBox Bank.

Раніше «Юністрім» робив перекази в Україні не тільки через CEL.INT, а й через українську Welsend, яка належить державному Укргазбанку.

Однак, як випливає з розсилки «Юністрім» по партнерам, з 21 червня єдиною платіжною системою для виплати переказів в Україні залишилася CEL.INT.

Нагадаємо, НБУ позбавив Tyme ліцензії за допомогу російським системам грошових переказів в обхід санкцій. Вона виступала посередником, який видавав кошти, відправлені з Росії, в Україну. Після відкликання ліцензії у Tyme перекази в Україні припинили Contact (з далекого і ближнього зарубіжжя) і «Золота корона» (з РФ).

Як повідомили джерела, близькі до НБУ, саме перекази «Золота корона» стали причиною для відкликання ліцензії у Tyme. Інформація про те, що «Золота корона», всупереч санкціям, проводила платежі в Україні, все ще міститься на сайтах банків-партнерів, в тому числі на сайті російського банку «Відродження».

Коментарі - 5

+
+15
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
27 червня 2018, 15:52
#
То деревяшки будут поменяны на евро и вывозится с расии будет валюта это гуд.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
27 червня 2018, 16:14
#
Нам только на руку переводы из России в Украину. Немало жителей там работает и отправляет платежи. То что они проходят в Евро, вообще супер
+
+15
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
27 червня 2018, 16:29
#
Да, и по всей логике сейчас наши власти это порубят.
+
+15
correspondent
correspondent
28 червня 2018, 0:38
#
Пока еще.
Кто-то из российских депутатов предложил выдавать всем работающим в России украинцам паспорта по упрощенному типу. А там немало людей.
И вот — получат они паспорта, семейство за руку — и — чемодан, вокзал, Россия.
А тут кто будет работать?
России это на руку — там на одного пенсионера 1,7 работающих уже насчитали, того со следующего года начнут поднимать пенсионный возраст — мужикам до 65, бабам — до 63 (+5 и +8 лет соответственно).
А че на Украине? Сколько пенсионеров? 12 миллионов. Сколько работающих? А фиг его знает, ибо переписи уже 17 лет не было.
+
0
Григорий П
Григорий П
27 червня 2018, 19:31
#
Гос банки — первыми нарушаю закон. Плохой пример. Интересно, у них НбУ отнимет лицензию?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися