Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2018, 14:47

Нові ДБН: Вбудовані дитсадки можна буде проектувати вже восени

Нові державно-будівельні норми дозволяють розміщення у житлових будинках вбудованих і вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів. Про це повідомив заступник міністра ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Нові державно-будівельні норми дозволяють розміщення у житлових будинках вбудованих і вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів.
Фото: uezd.com.ua

Відповідно до нових ДБН, розміщення дошкільних навчальних закладів допускається у вигляді:

  • вбудованих приміщень груп короткотривалого (до 4-х годин) перебування дітей дошкільного віку у 1-2 поверхи житлових будинків;
  • вбудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку (ясел, ясел-садків, дитсадків) місткістю до 80 місць (2-4 групи) у 1-2 поверхи житлових будинків;
  • Вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 120 місць (до 6 груп) у 1-2 поверхи житлових будинків;
  • прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 160 місць (до 8 груп) до глухих торців житлових будинків.

Крім цього, у нових ДБН щодо дошкільних навчальних закладів вводиться низка змін для покращення комфорту та безпеки дітей.

Зокрема, це стосується обов’язкового облаштування інклюзивного простору в приміщеннях та впровадження енергозберігаючих технологій і матеріалів.

Нові ДБН вступають в дію з 1 вересня 2018 року.

Коментарі - 1

+
+10
Strain
Strain
26 червня 2018, 15:31
#
В Днепре таких дет. садов в жилых домах как грязи. Сейчас по факту узаконили. Только мне кажется, что их как никто не регистрировал и не проверял, так и не будет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися