Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2018, 13:47

Регулятор схвалив злиття МТБ Банку і банку «Центр»

Національний банк схвалив приєднання за спрощеною процедурою банку «Центр» до МТБ Банку. Таке рішення було прийнято регулятором 23 червня, пише FinClub.

Національний банк схвалив приєднання за спрощеною процедурою банку «Центр» до МТБ Банку.
Фото: moneycontrol.com

Раніше «Мінфін» повідомляв, що в результаті реорганізації ПАТ «МТБ Банк» стане правонаступником всіх прав і обов'язків ПАТ «КБ «Центр» щодо його клієнтів, партнерів, контрагентів, а статутний капітал МТБ Банку збільшиться до 635 мільйонів гривень.

У МТБ Банку пояснили, що на тлі посилення вимог НБУ (мінімальний капітал банків має бути збільшений з 200 до 500 мільйонів гривень до 2024 року — ред.) Приєднання невеликих банків до більших є природним процесом розвитку ринку України.

Крім того, в розпорядження МТБ Банку переходить картковий процесинговий центр, що підтримує роботу з вітчизняної платіжною системою НПС «Простір».

Власниками МТБ Банку (статутний капітал — 435 мільйонів гривень) є одеські бізнесмени Михайло Партікевіч і Ігор Згуров, є бізнес-партнерами президента компанії «Одесагаз» Ігоря Учителя. Влітку 2017 року вони купили у кіпріотів Марфін Банк і назвали його МТБ Банком, адже раніше установа називалося Морським транспортним банком.

Власником банку «Центр» (капітал — 200 мільйонів гривень) є громадянин Франції Хамед Аліханом, що проживає в ОАЕ.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися