Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2018, 11:11

Міжбанк залихоманить: на торгах буде спекотно

У вівторок на валютному міжбанку настає «момент істини».

У вівторок на валютному міжбанку настає «момент істини».
Фото: thestreet.com

Справа в тому, що у компаній фактично вже не залишається часу на завершення основних операцій на звітну дату місяця, кварталу та півріччя. Короткий триденний тиждень, з якого вже залишається повноцінним днем ​​тільки сьогодні - завтра ділова активність почне знижуватися напередодні довгих свят. Тому ми очікуємо піку активності міжбанку саме сьогодні. Крім цього, поки не надійшли основні суми відшкодувань ПДВ експортерам, що може кардинально змінити попит і пропозицію на торгах.

І експортери, і імпортери - сьогодні будуть закривати свої основні угоди на звітну дату і в цьому є ризик зміни курсового тренда в перебігу дня по кілька разів - залежно від того, хто з великих гравців в цей момент закриває свої завдання на міжбанку. Згладжувати коливання в разі істотних стрибків курсу - доведеться Нацбанку.

Ми як і раніше не радимо розраховувати на значне просідання курсу, тому що при виникненні надлишку валюти на міжбанку - на торги буде виходити НБУ зі скупкою долара, що й підтримає котирування американської валюти. При перевищенні попиту над пропозицією - Нацбанк знову не буде поспішати з продажем долара, щоб зберегти ЗВР.

«Мінфін» на сьогодні прогнозує курс долара в межах коридору 26,15-26,25 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,95-26,10 і продаж 26,15-26,30 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,05-26,111 гривень та продаж 26,14-26,18 гривень.

Про тенденції на торгах за 25 червня можна прочитати тут, а графік котирувань долара, євро і рубля - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних по перспективам гривні як і раніше позитивні для нацвалюти.

За офіційним курсом - 73% респондентів вважають, що долар надовго повернеться нижче 26,25 гривень. 27% опитаних впевнені в його швидкому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом - 79% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 21% опитаних як і раніше впевнені в поверненні котирувань вище 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися