Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2018, 8:16

Швецький економіст назвав причину стрімкого зростання криптовалюти. Відео

Однією з причин стрімкого зростання популярності криптовалюти є відсутність довіри громадян до центральних банків і банківської системи загалом, а також високий рівень довіри до комп’ютерів. Про це заявив дослідник Університету Упсали та економіст центрального банку Швеції Sveriges Riksbank Габріель Содерберг, повідомляє НБУ.

Однією з причин стрімкого зростання популярності криптовалюти є відсутність довіри громадян до центральних банків і банківської системи загалом, а також високий рівень довіри до комп’ютерів.
Фото: upfu.org

Содерберг зазначив, що однією з причин стрімкого зростання популярності криптовалюти є відсутність довіри громадян до центральних банків і банківської системи загалом, а також високий рівень довіри до комп’ютерів.

Читайте також: Як купити Bitcoin в Україні

Окрім того, доповідач підкреслив, що сьогодні криптовалюту не можна вважати альтернативними грошима, адже їй більше притаманні властивості активів, аніж власне валют.

Для того, щоб криптоактиви стали повноцінними грошима, необхідна свого роду «акредитація» центральними банками.

Коментарі - 4

+
0
SergS7
SergS7
25 червня 2018, 13:46
#
Відсутність довіри до банківської системи? У Швеції?
Висока довіра до комп'ютерів? До бидлосоцмереж, порносайтів і ютуба?
Це щось визначне, на Нобелівську премію з економіки тягне )
+
0
Григорий П
Григорий П
25 червня 2018, 15:54
#
Не знаю, хто вас и за що тягне, але він, має рацію, бо всі цб можут друкувати стільки грошей, скільки заманеться їм. Кому, як не нам з нашими грошима про це знати_
+
0
SergS7
SergS7
25 червня 2018, 20:43
#
Навряд чи шведський економіст про Украіну писав. А у розвинутих краінах з довірою до банків все ОК: інфляція на цільових рівнях, кредити доступні, волатильність і кризи не смертельні
+
0
Niko89
Niko89
25 червня 2018, 17:19
#
Не совсем понятно, что в таком случае будет с криптовалютными обменниками по типу orangecoin.com или биржами как coinbase, они должны будут стать полноправными банками?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися