Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2018, 12:19

Toyota запатентувала автономний електромобіль з педалями

Японський автовиробник Toyota отримав патент на автономний електромобіль, який може заряджатися під час руху за рахунок ножних або ручних педалей, повідомляє ITC.

Японський автовиробник Toyota отримав патент на автономний електромобіль, який може заряджатися під час руху за рахунок ножних або ручних педалей, повідомляє ITC.
Фото: insideevs.com

Інженери компанії подумали, що якщо вже такий автомобіль не вимагає участі в управлінні з боку пасажирів, то можна дати їм можливість зайняти себе іншим чином.

Звичайно, не кожен захоче добровільно крутити педалі під час поїздки, проте фахівці Toyota передбачили і це. За їх задумом такі автономні електромобілі будуть використовуватися в службах безпілотних таксі і чим активніше пасажири будуть крутити педалі, тим більшу знижку на поїздку вони отримають.

По суті, творці системи просто пропонують оплатити пасажирам вироблену електрику, а безпілотному електромобілю в такому випадку доведеться рідше заїжджати на базу для підзарядки.

Ідея викликає багато питань, починаючи з продуктивності кожного конкретного пасажира (далеко не всі здатні довго і енергійно крутити педалі) і закінчуючи невисокою ціною виробленої електрики, а значить і мінімальною знижкою, заради якої навряд чи має сенс вкладатися фізично.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що до 2040 року Toyota остаточно відмовиться від двигуна внутрішнього згоряння, повністю переключившись на випуск електрокарів.

Коментарі - 2

+
+15
Strain
Strain
24 червня 2018, 14:57
#
Просто рука лицо.
Но думаю стоит подождать китайцев в капсулах с которых высасывается энергия тела на подпитку электромобиля=)
«Мне пожалуйста 2 китайца! Дорога длинная...»
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 червня 2018, 10:57
#
Пока выгладит как бред.
Но подходы меняются каждые 20 лет точно, может и тут что-то будет в 2040
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися