Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2018, 15:41

Дослідження: Біткоін менш волатильний, ніж інші криптовалюти

Американський інститут економдосліджень вивчив динаміку ціни біткоіну з 2013 року і виявив, що на денному таймфреймі перша криптовалюта є менш волатильною, ніж Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash і Litecoin. Про це пише forklog.

Американський інститут економдосліджень вивчив динаміку ціни біткоіну з 2013 року і виявив, що на денному таймфреймі перша криптовалюта є менш волатильною, ніж Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash і Litecoin.
Фото: bagnet.org

Згідно з дослідженням, за останні п'ять років середнє денне коливання ціни біткоіну завжди було менше показників інших чотирьох криптовалют.

Дослідники також застосували коефіцієнт варіації для того, щоб ще раз перевірити отримані дані. 

У 2013 році середньозважена денна зміна ціни XRP перевищувала показники біткоіну на п'ять процентних пунктів, але вже в 2016 році різниця становила менше 1%.

Примітно, що в 2018 році відповідні показники волатильності біткоіну, Ripple і Litecoin збільшилися в порівнянні з 2016 роком, а у Ethereum — знизилися.

Читайте також: Ціна біткоіну досягла дна — аналітик

Одночасно з цим, для кожної криптовалюти аналітики підрахували кількість днів в році, коли ціна активу зросла або впала більш ніж на 10%.

Bitcoin Cash виявився найбільш волатильним, а біткоін знову продемонстрував найнижчі значення.

Нагадаємо, раніше стартап Chainalysis в рамках дослідження біткоін-гаманців зробив висновок, що група з 1600 адрес контролює третину всіх монет на ринку.

У квітні цього року Chainalysis визначив, що існує всього 1600 гаманців, що містять понад 1000 BTC.

Разом ці анонімні адреси володіють майже 5 млн монет, що є третьою частиною всього біткоін-ринку без урахування неактивних гаманців, кошти на яких в деяких випадках вважаються безповоротно втраченими (від 2,3 млн BTC до 3,7 млн ​​BTC).

Так, тільки 100 адрес містять від 10 000 BTC до 100 000 BTC.

Більш того, аналітики прийшли до висновку, що довгострокові біткоін-інвестори, відомі як Ходлер, в період з грудня 2017 року по квітень поточного року продали криптовалюти на 30 млрд доларів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися