Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2018, 16:51

ДФС нагадала про сплату податку на нерухомість

«До 1 липня поточного року громадянам будуть надіслані податкові повідомлення-рішення із зазначеною до сплати сумою податку на нерухомість. Одночасно з повідомленням надійде і квитанція з платіжними реквізитами для сплати податку, яку необхідно оплатити протягом 60 днів з дня отримання», — йдеться в повідомленні ДФС.

Сплатити податок на нерухомість необхідно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення про нараховану суму податку.
Фото: taxlink.ua
Сплатити податок на нерухомість необхідно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення про нараховану суму податку. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Зі слів директора Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павла Дроняка, у цьому році платники сплачують за нерухомість за звітний 2017 рік за ставками і пільгами, які були визначені у цей період.

Податок нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості.

Законодавчо для платників визначені мінімальні пільгові площі неоподатковуваного майна.

  • для квартир це — 60 кв. метрів незалежно від їх кількості,
  • житлових будинків — 120 кв. метрів,
  • різних типів нерухомості (будинок та квартира) — 180 кв. метрів.

Окрім цього, місцеві ради можуть встановлювати додаткові пільги.

  • У Києві від оподаткування звільнено житло, яке належить інвалідам, членам сімей Героїв Небесної Сотні, учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО, але не більше одного об'єкта.
  • У Львові податок не сплачують особи, які захищали територіальну цілісність України, учасники АТО та їх дружини, також звільнені від сплати податків власники гаражів, стоянок, присадибних будівель тощо.

Станом на 1 червня цього року у місцеві бюджети надійшло понад 132 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, від фізичних осіб.

У минулому році на цю дату показник був значно меншим — близько 30 млн гривень.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися