Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2018, 10:28

Долар дорожчає через торгові суперечки США з Китаєм

Долар США в четвер дорожчає по відношенню до всіх основних валют розвинених країн, на тлі знову побоювань торговельних суперечок США з Китаєм. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Долар США в четвер дорожчає по відношенню до всіх основних валют розвинених країн, на тлі знову побоювань торговельних суперечок США з Китаєм.
Фото: actual.today

Тим часом міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив Сенату, що ні США, ні Китай не хочуть торгової війни. А президент США Дональд Трамп пообіцяв підписати нові торгові угоди з низкою країн, не уточнивши, про які саме держави йдеться.

Курс євро до долара становив на 8:55 кв 21 червня $1,1557 в порівнянні з $1,1568 на закриття попередньої сесії, за яку євро подорожчав на 0,2%.

Вартість американської валюти щодо ієни підвищилася в четвер на 0,3% — до 110,68 ієни. Євро в парі з японською нацвалютою додав 0,2% і коштував 127,92 ієни.

«Торгова напруженість і відновлена розбіжність грошово-кредитної політики США та інших країн світу підстьобують зміцнення долара», — відзначає валютний стратег.

На форумі Європейського центрального банку (ЄЦБ) в Португалії глави провідних центробанків світу попередили про згубний вплив торгових конфліктів на світову економіку і фінансові ринки.

Глава Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл закликав не перебільшувати сигнали про можливий перегрів ринку праці і підкреслив, що центробанк США не очікує різкого посилення інфляції в результаті низького безробіття та високого попиту на робочу силу.

Він також заявив про збереження вагомих аргументів на користь поступового підвищення процентних ставок в США.

Банку Японії слід уважно відстежувати ризики, які можуть послабити інфляцію в країні, заявив у четвер один з керівників ЦБ Юкітосі Фуно. Він пообіцяв, що найближчим часом японський центробанк збереже «ультрам'яку» грошово-кредитну політику.

Фуно, як і його колеги з інших центробанків, стурбовані високою невизначеністю, пов'язаною зі світовою торгівлею.

Індонезійська рупія різко подешевшала в перший день відновлення торгів на місцевому ринку після тривалих свят (з 8 по 20 червня). Центральний банк Індонезії (центробанк) був змушений провести інтервенцію на валютному ринку та ринку облігацій через значне падіння рупії з листопада 2016 року, повідомляє агентство Bloomberg.

У парі з доларом індонезійська рупія опустилася на 1,2%, до 14099/$ 1.

Новозеландський долар дешевшає через дані про ослаблення зростання ВВП Нової Зеландії в I кварталі до 0,5% в порівнянні з попередніми трьома місяцями. У жовтні-грудні економіка виросла на 0,6%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися