Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2018, 11:23

МТСБУ хоче підвищити тарифи по ОСЦПВ — ЗМІ

Президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) розглядає можливість підвищення тарифів по ОСЦПВ. Про це FinClub повідомило джерело, знайоме з планами в бюро.

Президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) розглядає можливість підвищення тарифів по ОСЦПВ.
Фото: intermediachannel.it

«Члени президії отримали дослідження ситуації в сегменті ОСЦПВ за 2015-2017 роки. Статистика свідчить про те, що частота страхових випадків і збитковість цього виду страхування зростає, і до 2019 року всі страховики перейдуть на максимальний передбачений законодавством розмір страхової премії (вартість страховки), але навіть це не дозволить їм компенсувати збільшення розміру середнього збитку (страхові виплати)», — пояснив співрозмовник.

Видання зазначає, що згідно з дослідженням МТСБУ в 2015-2017 роках відбулося зростання збитковості і рівня страхових виплат до 35-40% від зібраних премій.

Рівень збитковості топ-20 найбільших автостраховиків в 2017 році склав 67,8%, в той час як у інших СК — 48,7%.

Як повідомив співрозмовник, для збереження інтересу великих гравців до цього виду страхування пропонується до діючих підвищуючих коефіцієнтів додати ще один, який буде прив'язаний до збитковості компанії.

Страховики з високою збитковістю зможуть підняти вартість страховки. А компанії, які демпінгують і платять підвищену комісійну винагороду агентам, але при цьому економлять на виплати потерпілим, будуть працювати з нинішніми коефіцієнтами.

Точний розмір нового коефіцієнта поки невідомий.

Коментарі - 2

+
+15
Captain  Cisco
Captain Cisco
20 червня 2018, 12:50
#
Все хотят повысить. А не хотят рассказать, откуда на их повышения возьмутся деньги?
+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
20 червня 2018, 14:31
#
«Получи монопольные права и бесконечно поднимай цену» формула успеха по украински. Предложить новые услуги? Сделать более качественным продукт и сервис? Обучить и мотивировать персонал? ЗАЧЕМ? Чтобы быть успешным ничего этого не нужно!

Проще запустить в СМИ дезу что бизнес убыточный, надо поднять цену. Если убыточный, Займитесь другим бизнесом! бизнес хоть и «убыточный», но никто не уходит…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися