Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2018, 13:43

Швейцарський банк вважає, що біткоін може обрушити інтернет

Швейцарський Банк міжнародних розрахунків випустив додаток до щорічного економічного звіту, сфокусований на криптовалюті. Про це пише AIN.UA з посиланням на Bloomberg.

Швейцарський Банк міжнародних розрахунків випустив додаток до щорічного економічного звіту, сфокусований на криптовалюті.
Фото: coinmarket.news

Експерти банку зазначають, що біткоін і аналогічні монети страждають від «низки недоліків», які не дозволяють їм виконати очікування, роздуті підвищеним інтересом до ринку.

Серед основних проблем криптовалют BIS перераховує нестабільність, надмірне споживання енергії, вразливість до маніпуляцій і шахрайства.

Також вказується, що децентралізувати природу монет — скоріше природна проблема, ніж ключова перевага.

Експерти підрахували, що розмір блокчейна біткоіна, який зміг би оперувати на рівні нинішніх платіжних систем, виявився б завеликим, що обрушив би всі пристрої в мережі — від серверів до смартфонів.

Крім того, вже зараз вимальовується екологічна проблема, оскільки для обробки транзакцій споживається стільки ж енергії, скільки витрачає вся Швейцарія.

Проте, експерти банку підкреслили, що блокчейн може допомогти світовій фінансовій системі.

В якості пріоритетних напрямків називаються міжнародні перекази і торговий бізнес — при експорті та імпорті потрібно як і раніше покладатися на факси та акредитиви, але блокчейн здатний це виправити.

BIS підсумовує, що головний прорив біткоіну — можливість однієї людини безперешкодно і легко відправити гроші іншій, виявився ахіллесовою п'ятою монети. Перекласти на подібну технологію світову економіку буде занадто ризиковано.

Довіра може випаруватися в будь-який момент через крихкість децентралізірованнного консенсусу, за допомогою якого реєструють транзакції. Це не тільки ставить під сумнів завершеність окремих платежів, а й загрожує припиненням функціонування криптовалют, що призведе до повної втрати вартості грошей.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися