Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2018, 10:12

Кіберполіція накрила мережу фейкових онлайн-обмінників. Фото

Кіберполіція викрила групу онлайн-шахраїв, які створили мережу фейковий веб-обмінників по конвертації криптовалюти. Про це йдеться в повідомленні поліції.

Кіберполіція викрила групу онлайн-шахраїв, які створили мережу фейковий веб-обмінників по конвертації криптовалюти.
Фото: ain.ua

Згідно з повідомленням, організованна злочинна група обплутала всесвітню веб-мережу фейками, за допомогою яких дурила громадян, бажаючих провести операції з криптовалютами.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України кіберполіцейські вийшли на підозрюваних: жителів міста Дніпра віком від 20 до 26 років.

Працівники кіберполіції зараз проводять дослідження всіх виявлених псевдо-сайтів для встановлення суми завданих збитків.

Шахрайські сайти:

moneycraft.info

wowex.online

swapex.net

myexchanger.lv

iconvex.net

likechange.biz

Перелік сайтів не є вичерпним, зазначили в поліції.

«Злочинна група складалася з чотирьох осіб. Зловмисники, володіючи спеціальними знаннями і навичками в області програмування, створили власну CMS-систему управління контентом сайтів-обмінників. Створені веб-ресурси імітували легальну діяльність веб-обмінників з різноспрямованою конвертацією криптовалюти і отримували фіктивні позитивні рейтингові відгуки», — йдеться в повідомленні Нацполіціі.

Постраждалі переводили гроші на електронні гаманці, зареєстровані на підроблені документи іноземних громадян. Після зарахування коштів зловмисники припиняли роботу веб-обмінника, потім відкривали новий шахрайський веб-ресурс.

У фігурантів правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки та мобільні телефони, які використовували шахраї.

Коментарі - 2

+
+44
Борис Будяк
Борис Будяк
17 червня 2018, 16:37
#
Злоумышленники… преступная группа… Суд уже был? Кто дал вам право подозреваемых так называть!? Два года назад меня остановили две мусорские *** и обвинили меня в алкоголизме, не имея доказательств! Я с ними стоял больше часа, пока везли драгер и они глумились надо мной, называя преступником… а когда драгер показал НОЛЬ, то они даже не извинились!!! Ну, в общем, вы поняли к чему я вспомнил мусорских *** …
+
+30
Григорий П
Григорий П
18 червня 2018, 9:41
#
В данном случае конкретные имена не называются, поэтому думаю их права не нарушены. А в общем раскрытие кибер преступления — похвально. Реально эти кибер — разводилы уже задрали. Главное, чтобы дело до посадки дошло.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися