Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2018, 11:25

Міжбанк в четвер: очікуємо сюрпризів

У четвер на поведінку учасників ринку і хід торгів будуть впливати наступні події та фактори:

У четвер на поведінку учасників ринку і хід торгів будуть впливати наступні події і фактори:1) Високий рівень ліквідності в банківській системі.
Фото: ukrinform.ru

1) Високий рівень ліквідності в банківській системі. На ранок четверга коррахунки банків знаходяться на позначці в 56,4 млрд гривень. Цього достатньо як для виконання банками всіх операцій в гривні, так і для проведення спекулятивних угод на міжбанку.

2) Господарські операції клієнтів та наближення періоду бюджетних розрахунків. Основними гравцями на торгах будуть металурги, аграрії та імпортери енергоносіїв. Але поступово крім них - все більше на ринку будуть присутні і невеликі компанії. З урахуванням майбутніх вихідних - у компаній залишається не так багато часу для збору гривневих ресурсів для сплати податків. Частково накопичення гривні на рахунках для бюджетних розрахунків почнеться вже з сьогоднішнього дня. Це відіб'ється на обсягах валюти, що продається. За нашими прогнозами обсяги операцій 14 червня буде в межах до 320- 400 млн доларів при здійсненні до 480-560 угод;

3) Реакція міжнародного ринку і українського міжбанку на підвищення процентної ставки ФРС і продовження валютної лихоманки на міжнародних ринках по парі євро/доллар.

Рост ставки ФРС на 0,25% для України в будь-якому випадку погана новина. Це рішення робить ще більш привабливими американські казначейські зобов'язання і призведе до перетоку ресурсів інвесторів з фондових ринків країн, що розвиваються на ринки США. Таким чином залучення капіталів в нашу країну стане ще більш дорогим і менш об'ємним.

Підвищення ставки вже призвело до рухів на міжнародних валютних ринках (євро коштує вище 1,18 долара) і тепер валютні ринки очікують реакції ЄЦБ, яка відбудеться найближчим часом і відобразить погляд європейських фінансистів на подальші перспективи політики кількісного пом'якшення.

Це обіцяє чергові перегони співвідношення пари євро / долар і опосередковано буде негайно відбиватися на котируваннях євро і долара щодо гривні.

Ми прогнозуємо на сьогодні курсовий коридор по долару 26,12-26,22 гривень. Як і весь цей тиждень - при можливому надлишку валюти ми очікуємо виходів Нацбанку через Matching зі скупкою долара, що знову не дасть котируванням сильно просідати.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,85-26,05 і продаж 26,11-26,25 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,05-26,08 гривень та продаж 26,10- 26,18 гривень.

Про тенденції на торгах за 13 червня можна прочитати тут, а графік котирувань долара, євро і рубля - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних по перспективам гривні залишаються позитивними і фактично не змінилися вже третій день поспіль.

За офіційним курсом - 88% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 12% опитаних ще вірить в його повернення до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом - 85% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 15% впевнені в його зростанні найближчим часом до рівня понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
14 червня 2018, 12:23
#
AleksandrBank 14 июня 2018, 10:26
Наличный дорожает с самого утра. Многие настроены на курс 26,20.
Межбанк с учетом остатков, может также пойти не в пользу гривны
AleksandrBank
14 июня 2018, 11:05
Ситуация не из лучших, многих ориентируют на коридор на межбанке 26,15-26,25
Наличный туже будет идти :(
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115998/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися