Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2018, 11:12

Валютний ринок в середу: чи варто чекати обвалу долара на міжбанку

У середу тренд по курсу та поведінка учасників міжбанку продовжить залежати від трьох чинників.

У середу тренд по курсу і поведінка учасників міжбанку продовжить залежати від трьох чинників.1) Господарські операції клієнтів.
Фото: finobzor.com.ua

1) Господарські операції клієнтів. Тут поки без змін. Основними гравцями, що впливають на обсяги попиту та пропозиції будуть металурги, аграрії та імпортери енергоносіїв. За нашими прогнозами обсяги операцій по дню будуть в межах до 400 млн доларів при здійсненні до 560 угод;

2) Продовження зростання ліквідності в системі. На ранок середи коррахунку банків ще виросли на 4,2 млрд гривень — до 57,6 млрд. Як і вчора — це дає шанс спекулянтам спробувати похитати ринок.

Але враховуючи активні вчорашні розміщення ОВДП Міністерством фінансів (розрахунок за папери повинен проходити сьогодні) і зв'язування ліквідності через механізм продажу Нацбанком депозитних сертифікатів на різні терміни — значна частина цих залишків на коррахунках може піти не на валютний ринок, а на купівлю цінних паперів. Це трохи послабить тиск на гривню.

У будь-якому випадку по долару та рублю спекулянти продовжать працювати «в дві сторони», що буде збільшувати статистику торгів;

3) Продовження валютної лихоманки на міжнародних ринках по парі євро/долар. Сьогодня та завтра — основна інтрига з поведінки цієї пари, що пов'язано з майбутнім оголошенням результатів засідання ЄЦБ щодо подальших перспектив проведення політики кількісного пом'якшення.

На 9:00 за Києвом котирування євро з 1,1750 спочатку різко обвалився до 1,1730 долара, а потім так само швидко став повертатися до попереднього рівня і на момент написання статті знаходиться у межах рівня 1,1747.

Міжнародний ринок знову лихоманить, що негайно відбивається на курсі євро щодо грівни. І спекулянти продовжать заробляти на цьому як на міжнародному ринку, так і протягом дня — на нашій українській сесії по євро.

Ми прогнозуємо на сьогодні курсовий коридор по долару 26,07-26,17 гривень. Як і весь цей тиждень — при можливому надлишку валюти ми очікуємо виходів НБУ через Matching зі скупкою долара, що не дасть котируванням сильно провалюватися.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,85-26,00 і продаж 26,05-26,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,90-26,03 гривень та продаж 26,05- 26,12 гривень.

Про тенденції на торгах за 12 червня можна прочитати тут, а графік котирувань  долара, євро і рубляподивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних по перспективам гривні залишаються позитивними і фактично не змінилися вже другий день поспіль.

За офіційним курсом — 86% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 14% опитаних ще вірить в його повернення до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом — 87% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 13% впевнені в його зростанні найближчим часом до рівня понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 червня 2018, 11:48
#
Ликвидность растет ударными темпами, и за 2 дня увеличились на значительную сумму более 10+ млрд.
Плюс НБУ вымывает валюту, вчера так и поступил, потому никаких излишков не осталось.
Пока спасает активная фаза работы, и есть большая потребность в продаже, и чуть меньшая в покупке.
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115998/
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 червня 2018, 14:23
#
Обвала не стоит ожидать так как очень высокие остатки и обьемы вливаний за 2 дня, гривны полно
И вчера НБУ косил под ноль, потому лишнего нет, вот и ответ
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися