Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2018, 12:53

На СЕТАМ виставлений рідкісний родстер Давида Жванії. Фото

7 червня 2018 року в державній Системі електронних торгів арештованим майном СЕТАМ зареєстровано дрібносерійне заднеприводное купе MORGAN AERO 8 2006 року випуску з бензиновим 338-сильним 4,4 літровим бензиновим мотором. Авто було заарештовано в кінці 2017 року, як застава за кредитом збанкрутілих Діамант банку, пише UBR.

7 червня 2018 року в державній Системі електронних торгів арештованим майном СЕТАМ зареєстровано дрібносерійне заднеприводное купе MORGAN AERO 8 2006 року випуску з бензиновим 338-сильним 4,4 літровим бензиновим мотором.
Фото: ubr.ua

До 100 км/год родстер розганяється за 4,4 секунди, а його максимальна швидкість досягає 260 км/год.

«Знос гуми шин — 5-10%. Візуальних пошкоджень не виявлено. Ключі та технічний паспорт відсутні. Пробіг встановити неможливо, оскільки відсутні ключі», — говориться в додаткових відомостях до лоту.

Але примітна навіть не рідкість спортивного кабріолета, і не його специфічна зовнішність, за яку він нерідко піддавався критиці, а то, що належить він родині українського політика і підприємця Давида Жванії (був акціонером Діамантбанку).

За словами юристів, до Жванії мають фінансові претензії відразу кілька кредиторів.

«ПАТ «Діамантбанк», від імені якого діє уповноважена особа ФГВФО Тімонін А.А., намагається стягнути з колишнього народного депутата України заборгованість за кредитним договором. Державна податкова інспекція в Шевченківському районі вимагає погашення заборгованості за податками і зборами в розмірі 811 тисяч гривень, а ТОВ «Бі Джі ЄС» намагається стягнути кошти згідно договору банківського рахунку», — розповів адвокат ЮК «Де-юре» Андрій Павлишин.

Стартова ціна колекційного автомобіля перевищує 3 мільйони гривень Аукціон призначений на 9 липня цього року. Але експерти кажуть, що в підсумку ціну все-таки доведеться скинути.

«Стартова ціна автомобіля складає трохи більше 120 тисяч доларів. В Європі такий старий родстер пропонують за 70-80 тисяч євро. Так що, швидше за все авто буде продано тільки з других торгів, після уцінки на 25%», — зазначив Павлишин.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися