Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 червня 2018, 14:23

Маркарова назвала ключові пріоритети в роботі Мінфіну

Мінфін найближчим часом працюватиме над запровадженням середньострокового бюджетування, зменшенням дефіциту та продовженням реформ заради економічного зростання. Про це сказала в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова в ефірі телеканалу «112 Україна».

Мінфін найближчим часом працюватиме над запровадженням середньострокового бюджетування, зменшенням дефіциту та продовженням реформ заради економічного зростання.
Фото: comments.ua

«Які три ключові пріоритети я зараз бачу перед собою. Перше, це бюджетна ефективність, очевидно, головна задача Міністерства фінансів. Я планую повернутися до повноцінного запровадження середньострокового бюджетування, тобто бюджетування на три роки, і сподіваюсь, що ми знайдемо підтримку в парламенті і зможемо його запровадити», — сказала Маркарова.

Вона підкреслила, що цього року планується провести так званий «огляд видатків», — тобто перевірити, наскільки ефективно витрачаються бюджетні кошти.

За словами Маркарової, треба навчитися витрачати стільки грошей, скільки заробили.

«Другий пріоритет – це макроекономічна стабільність і зниження фіскальних ризиків. Що стоїть за цими складними фразами – це поступове зменшення нашого дефіциту, щоб ми швидше ішли до ситуації, коли ми витрачаємо рівно стільки, скільки заробляємо, і це поглиблення співпраці із нашими міжнародними партнерами, з МВФ, з Світовим банком, щоб якнайшвидше зробити програму реформ», — зазначила в. о. голови Мінфіну.

На базі цієї програми можна будет перейти до третього, ключового пріоритету — підтримки економічного зростання, додала Маркарова.

«Це і реформа адміністрування податків і митниці, яку треба пришвидшити, це і створення нового органу фінансових розслідувань, це загалом зменшення тиску на сумлінний бізнес, це й обговорення більш широке безпосередньо податкового законодавства. Тут важливо, — я бачу завершення реформи державних банків і запровадження в них корпоративного управління і залучення інвесторів», — пояснила в. о. міністра фінансів.

Вона наголосила на необхідності зміни підходів щодо публічних інвестицій та роботи з міжнародними партнерами над інфраструктурними інвестиційними проектами.

«Як людина, яка створила в 2015 році в Мінфіні портал використання публічних коштів, — особлива увага в міністерстві буде приділятися прозорості, відкритості, верифікації, тобто, в публічних фінансах повинно все бути максимально відкритим для громадян», — резюмувала Маркарова.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України 254 голосами нардепів.

Уряд виконувачем обов'язків міністра фінансів призначив Оксану Маркарову.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися