Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2018, 12:47

Біткоін скоро втратить колишню актуальність — глава Ripple

Глава криптовалютної платформи Ripple Бред Гарлінгхаус впевнений, що незабаром біткоін як технологія втратить свою актуальність.

Глава криптовалютної платформи Ripple Бред Гарлінгхаус впевнений, що незабаром біткоін як технологія втратить свою актуальність.
Фото: flickr.com

Про це він заявив на Code Conference 2018 у Каліфорнії, пише Forklog.

«Люди говорять про те, щоб використовувати біткоіни при покупці кави. Але середня транзакція біткоіна може зайняти до 20 хвилин, а вартість транзакції підніме ціну вашого кави в два рази. Одного разу ми можемо виявити, що біткоін став як Napster (файлообмінник, що закрився через юридичні проблеми — ред.) на ринку цифрових активів», — сказав Гарлінгхаус.

Глава Ripple вважає, що скоро альткоіни не залежатимуть від біткоіна, а багато цифрових валют, які не вирішують реальних проблем, зникнуть з криптоіндустрії.

Проте, він віддав належне першій криптовалюті, назвавши її технологію «революційною» для світової економіки.

  • Нагадаємо, що на думку співзасновника Apple Стіва Возняка, повний потенціал біткоіна буде розкритий протягом десяти років.

Коментарі - 11

+
+4
Wless
Wless
3 червня 2018, 19:26
#
Битки покупают не для того что бы кофе купить… но да проблемы нарастают, полных нодов меньше, время растёт, комиссии тоже, добыча станет уделом пулов, которые вероятно смогут диктовать условия. Криптографы снова говорят что проблема «Византийских генералов» не исчезла.
+
+27
Ladder05
Ladder05
4 червня 2018, 0:19
#
Фулл ноды в большом количестве и не нужны- см. тех документацию почему, с блоками проблема решена с помощью LN, комиссии упали- благодаря тому же LN, чтобы купить кофе- достаточно wrap-up с помощью qtum сделать, тогда комиссия за 2$ цену кофе составит 2 цента, т.е. 1%, пулы всё также соперничают друг с другом, ведь их заработок, т.е. заработок тех кто создал пулы- напрямую зависит от цены битка и конкурентных условий: если где-то будет сбоить и будут замечены попытки атаки 51%, как на примере с nicehash- то возникнут проблемы у создателей самих пулов. Криптографы- не знимаются проблемой BG, пулы занимаются: в данный момент, чтобы совершить 51% атаку- нужна поддержка одного из 3х топ пулов, которые не сдают мощностя на удалёнку, т.е. можно арендовать лишь оборудование на котором будет майн, без dag и прочиз излишеств, т.е. BG уже почти год как невозможен практически. В теме reddit/bitcoin вы вполне сможете найти детальные и расширенные ответы на ваши вопросы.
PS: я болею за ETH
+
+4
cryptotale
cryptotale
4 червня 2018, 13:03
#
Повні ноди потрібні для децентралізації системи. Проблеми у найсхеш з атакою 51% зовсім не пов'язані. Зараз в комісія в мережі Біткойна — 0,02 $, а з лайтнінг будуть в 10-100 разів менші.
+
+4
Ladder05
Ladder05
4 червня 2018, 13:34
#
Количество фулл нодов необходимых для валидации, уже полтора года как выше нормы в несколько раз, т.е. столько просто не нужно. Найсхэш по жопке уже получили за xvg, поэтому заказать мощностя btc, например- можно строго с ограничениями. Qtum оболочка даёт 1%, не вижу причины трейдить пары туда-сюда и нарываться на комиссии, если есть wrap-up.
+
+16
cryptotale
cryptotale
4 червня 2018, 13:11
#
І знову шум, темнота, страх)
Поширення паніки в медіа мені зрозуміле — в мутній воді рибу ловити легше, а ось мотиви окремих осіб зовсім не зрозумілі. Похвалитися тим, що прочитав більше страшилок, ніж інші?
Для тих, хто хоче зрозуміти, як працює Біткойн, є книга Антонопулоса ''Mastering Bitcoin''.
+
+11
Filipp Rushicki
Filipp Rushicki
4 червня 2018, 9:16
#
Биткоин и т.п. — элементарная пирамида со специфическим механизмом
+
+19
cryptotale
cryptotale
4 червня 2018, 12:09
#
Пенсійний фонд — це елементарна піраміда, з примітивним механізмом. З певними нюансами, під це визначення підходить і долар, і банківська система, і т.п.
+
+12
Ladder05
Ladder05
4 червня 2018, 13:36
#
Всё лишь упирается в наличии образования. Некоторым на глазок биткоин отсыпают в карман, с aliexpress =)
+
+12
Ladder05
Ladder05
4 червня 2018, 13:35
#
Если знаний минимум- то да, согласен. Колхозный панк, все дела.
+
0
Wless
Wless
4 червня 2018, 9:20
#
Квантовый комп вычисляет приватключ по истечении 10 мин от появлении в сети до подтверждения. В этом промежутке кошелёк под угрозой взлома. значит надо увеличить скорость,(рост комиссионый однозначно) либо кошелёк превратить в одноразовый и для каждой проводки заводить новый. квантом может боротся только квант. Это игра в кошки мышки.
+
0
cryptotale
cryptotale
4 червня 2018, 12:51
#
Хотів просто написати «брєд» і піти далі, але можливо комусь буде цікаво)
Написане мною буде менш захопливе, ніж міфи про квантовий комп'ютер, проекти спецслужб, масонів, Фенікс, смерть біткойна, але більше відповідає дійсності.
Біткойн гаманець — це по суті пара ключів, приватного та публічного. Для простоти розуміння, в порівнянні з банком: публічний ключ — номер рахунку, приватний ключ — пін-код.
Приватний ключ — це випадкове число. Розмір простору можливих приватних ключів величезний, варіацій може бути майже стільки, скільки атомів у видимому Всесвіті.
Публічний ключ можна вирахувати з приватного за допомогою односторонньої функції множення еліптичних кривих, а от приватний з публічного — ні, бо вказана функція — одностороння.
З публічного ключа за допомогою функції криптографічного хеша отримується біткойн-адреса, і ця функція також одностороння.
Отже, отримати приватний ключ знаючи біткойн-адресу, приватний ключ неможливо.
Загроза від атаки 51% — інша тема. Я не фахівець по квантовим комп'ютерам, але й таку загрозу можна нівелювати на рівні протоколу.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися