Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2018, 12:19

З'явився сайт, де можна майнити Monero для благодійного фонду

Співробітники компанії Adtelligent (колишня VertaMedia) спільно з благодійним фондом «Таблеточки» запустили сайт «Сторінка допомоги», де кожен може пожертвувати ресурси свого пристрою для Майнінг криптовалюта Monero.

Співробітники компанії Adtelligent (колишня VertaMedia) спільно з благодійним фондом «Таблеточки» запустили сайт «Сторінка допомоги», де кожен може пожертвувати ресурси свого пристрою для Майнінг криптовалюта Monero.
Фото: flickr.com

Зібрані кошти автоматично перераховуються на рахунок фонду. Про це повідомив один з ініціаторів проекту, віце-президент з маркетингу компанії Adtelligent Коля Рекеда, пише AIN.

У чому суть: Користувачеві необхідно зайти на сайт, і його пристрій почне автоматично майнити криптовалюту Monero. Відвідувач може налаштувати, скільки ресурсів віддавати на майнінг.

Що далі: Всі виручені кошти йдуть автоматично в фонд «Таблеточки».

Творці проекту підкреслюють, що це повністю безпечно для користувачів і не шкодить їх пристроїв.

Справа на сайті є лічильник, який показує кількість «Шейру» — кількість хешів, які задовольнили систему і можуть принести гроші.

За перші кілька годин роботи сайту користувачі намайнили понад 16000 «Шейру» — це еквівалентно всього 5 центів, але творці проекту впевнені, що цей показник в подальшому буде зростати швидше.

За словами творців сайту, ідея прийшла до них після схожого кейса фонду UNICEF. «Вони пропонували геймерській спільноті майнити криптовалюту для благодійності, а пізніше запустили схожий проект. Ми подумали — ми ж теж так можемо. Фонд «Таблеточки» вибрали автоматично. Це один з найпопулярніших фондів в Україні, а також ми знайомі з їх менеджментом. Ідея їм сподобалася — ми і почали роботу», — розповів Коля Рекеда.

Чому Monero: На відміну від більш дорогих Bitcoin або Ethereum, алгоритм CryptoNote, на основі якого побудовано сімейство анонімних криптовалют, включаючи Monero, більше підходить для майнінгу на процесорах.

  • У лютому дослідники виявили один з найбільших випадків махінації з майнінгом криптовалют, завдяки якому хакери заробили понад 3 млн доларів за допомогою майнера Monero.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися