Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2018, 18:28

Долар, євро, рубль: що буде з курсом на вихідні

Початок літнього періоду традиційно збільшує попит на валюту з боку тих громадян, які збираються на відпочинок за кордон. Обсяги покупок долара і євро в обмінниках почнуть поступово зростати.

Початок літнього періоду традиційно збільшує попит на валюту з боку тих громадян, які збираються на відпочинок за кордон.
Фото: "Мінфін"

У перші вихідні літа фінансисти будуть враховувати два основних чинника для визначення курсів готівкових валют в обмінниках:

1. Динаміка останніх днів українського міжбанку досить стабільна по долару, а ось по євро і рублю волатильність є високою. Причина — поведінка цих валют на міжнародних ринках. Особливо в ситуації з євровалютою, яку лихоманить вже тиждень. Від готівкового курсу долара особливих сюрпризів для громадян в ці вихідні очікувати не варто. А ось по євро і рублю — фінансисти будуть страхуватися і виставляти досить широкий спред між курсами купівлі та продажу;

2. Початок літнього періоду традиційно збільшує попит на валюту з боку тих громадян, які збираються на відпочинок за кордон. Таке зростання попиту відбувається не одночасно, а поступово і досягає піку к основному сезону відпусток — в липні — серпні. Але низька платоспроможність населення не дозволяє громадянам купити відразу весь обсяг необхідної валюти і зазвичай вони починають скуповувати її для поїздок вже з початку червня. Це поступово збільшить обсяги покупок долара і євро в обмінниках.

У ці суботу та неділю на готівковому валютному ринку заробляти фінансисти будуть по-різному:

По долару — за рахунок роботи «з обороту» з невисоким рівнем спреду;

По євро та рублю — занижуючи курс прийому і виставляючи котирування продажу на рівні, близькому до міжбанку.

Через триваючі валютні ралі по парі євро / долар на міжнародних ринках — ціну євро на вихідні фінансисти встановлять з оглядкою на результати нічної для України азіатської сесії.

Стримувати розміри спредів за всіма трьома валютами буде фактор «жвавості» місця розташування обмінника та рівня конкуренції між точками обміну в кожному конкретному регіоні країни.

Курси валют в ці вихідні

Котирування готівкового долара будуть в межах: прийом 25,80-25,95 гривень, продаж 26,00-26,10 гривень. По долару обмінники працюватимуть в режимі «з обороту» з рівнем спреду в межах до 15 копійок.

Котирування євро. Курс прийому євровалюти обмінки будуть намагатися занижувати, а ось з ціною продажу- будуть орієнтуватися на крос-курс пари євро / долар в прив'язці до курсу долара щодо гривні та рівня котирувань закінчення п'ятничної сесії на українському міжбанку.

У п'ятницю на 17:00 за Києвом крос-курс євро / долар перебуває поблизу рівня 1,1670 долара за євро. Якщо нічого нового не відбудеться на нічний для України азіатській сесії по парі євро/долар — власники обмінників на ці вихідні виставлять курси готівкового євро у межах: прийом 30,108-30,284 гривень і продаж 30,342 — 30,459 гривень. Рівень спреда складе до 30 копійок.

Курси розраховані «Мінфіном» можуть бути ще скориговані в межах до плюс-мінус 15 копійок на євро в залежності від індивідуальних завдань конкретних пунктів обміну валюти.

Котирування по російському рублю. Ситуація з готівковим рублем на українському ринку особливо не змінилася. Через великі політичні та економічні ризики фінансисти знову виставлять широкий спред, занижуючи курс прийому і залишаючи ціну продажу на рівні, близькому до міжбанку.

Котирування на вихідні будуть наступними: прийом за 1 рубль у межах коридору 0,415 -0,418 гривень та продаж 0,419 — 0,421 гривень.

Розраховані «Мінфіном» котирування можуть ще мати відхилення до плюс- мінус 0,007 гривень на рублі в залежності від завдань, що стоять перед конкретними обмінниками.

Коментарі - 2

+
0
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
2 червня 2018, 15:43
#
Что будет с курсом на выходные: ничего, в выходные никто не работает.
+
0
Filipp Rushicki
Filipp Rushicki
3 червня 2018, 10:11
#
Курс валют и бакс в частности отнюдь не зависит от движений на рынке. Он зависит от предпочтений и планов на личную жизнь отдельных властьимущих мужей. А тем умникам, которые считают, что разбираются в закономерностях денежных рынков, хочу сказать — вы питаете иллюзии. Никаких сложных закономерностей не существует
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися