Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2018, 11:18

Міжбанк четверга: на чому зароблять спекулянти і що буде з курсом

У четвер на міжбанку основним драйверами поведінки учасників ринку і тренда по курсу будуть:

У четвер на міжбанку основним драйверами поведінки учасників ринку і тренда по курсу будуть:1) Закінчення місяця.
Фото: zaknews.in.ua

1) Закінчення місяця. Вчора великі компанії завершили основні операції травня по валютним розрахункам. Але це не означає, що ринок буде млявим. По-перше — великим клієнтам необхідне остаточне «рихтування» своїх операцій для звітного балансу. По-друге — самі банки будуть закривати свій фінансовий результат з торгівлі іноземною валютою за місяць по валютній позиції. По-третє — на торгах будуть присутними безліч невеликих компаній, яким треба також завершити валютні розрахунки по травню. Це забезпечить непогану статистику торгів і різноспрямований рух по курсу протягом сесії;

2) Зліт котирувань євровалюти і продовження валютних ралі по парі євро/долар. Це знову «дає хліб» як міжнародним, так і місцевим спекулянтам.На момент написання статті євровалюта  пішла вище психологічного рівня в 1,17 долара за євро і поки гра «на підвищення» триває. Це додасть спекулятивної інтриги по євро на сьогоднішніх торгах;

3) Збереження непоганої ліквідності в системі. Незважаючи на зниження коррахунків на ранок четверга до 49,9 млрд — цього повністю достатньо для закриття нормативів НБУ по ліквідності і по резервуванню на звітну дату. Надлишок гривні дозволяє спекулянтам мати ресурс для розкачки ринку і створює тиск на курс нацвалюти.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні укладання не менше 510 угод на суму до 360 млн доларів при коридорі по американській валюті в межах 26,10-26,20 гривень.

При виникненні ситуативного перевищення пропозиції над попитом — Нацбанк вийде з викупом долара на міжбанку в «анонімному форматі» через Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,75-25,95 і продаж 26,00-26,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,86-25,95 гривень та продаж 25,98-26,05 гривень.

Про тенденції на торгах за 30 травня можна прочитати тут, а графік котирувань долара, євро і рубляподивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних продовжують бути позитивними для гривні як за офіційним, так і за міжбанківським курсом долара.

За офіційним курсом — 83% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 17% опитаних ще вірить в його повернення до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом — 88% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 12% опитаних впевнені в його поверненні найближчим часом до рівня понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра Ви можете залишити тут:

blockquote>

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 4

+
+30
Алексей Островский
Алексей Островский
31 травня 2018, 11:30
#
Какие спекулянты? предпосылки к росту доллара уже давно созрели. минфин каждую неделю занимает валюту через ОВГЗ, тем самым искусственно сдерживает рост доллара. но занимать до бесконечности не получится. вопрос, когда лопнет этот пузырь? думаю дано указание с администрации президента держать до выборов
+
+15
vlad9486
vlad9486
31 травня 2018, 12:52
#
> но занимать до бесконечности не получится
Почему не получится? Он ведь не только занимает, но и возвращает, просто от этом меньше пишут СМИ, ведь это и так разумеется.
+
0
Сергей Пономаренко
Сергей Пономаренко
31 травня 2018, 11:52
#
Весьма удручает беспредел и чувство безнаказанности размещающих россыпи ОВГЗ за погашение которых на нас еще аукнется.! Хто ж и когда ж даст им по рукам по самые помидоры за это?
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
31 травня 2018, 13:19
#
Попытка с утра расшатать доллар ушла на нет уже к обеду.

О каких предпосылка к росту доллара люди говодят 31.05.2018*? Ребята сейчас не 31.08.2018!
Каким таким искусственным способом они сдерживают доллар с помощью ОВГЗ? Люди видели статистику возвратов в этом году, все нормально апрель-май прожили.

Команда и цели разные у Правительства и НБУ. Одни не будут выполнять условия МВФ, другие в лице НБУ нет выхода как скупать валюту, чтобы отдавать %. Потому как сьедать резервы — это себе копать яму на будущее. Поэтому НБУ и рубит под откос любой остаток по валюте. Тем самым не давая доллару просесть. Давно ушли бы ниже 26,00, но не дадут!!! ОВГЗ сейчас не сильно влияют на курс, все спокойно проходит в данный момент.

А выборы уже начались, думаю все видели в т.ч. на МинФине рекламу политиков типа Тимошенко, «разоблачения» Вакарчук типа человек Сороса и Пинчука, и еще будут небылицы Банковой разные…

https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115998/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися