Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 травня 2018, 19:30

Альона Дегрік: «Уряд надав перевагу стратегічному плануванню, а не тактичним заходам»

Проект бюджетної резолюції на 2019-2021 роки, поданий Кабміном до парламенту, вселяє стриманий оптимізм.

Про це заявила засновник і генеральний директор ФК «Леогеймінг Пей» (CEO LeoGaming) Альона Дегрік.

«Прогнози уряду цілком реалістичні. Дуже важливо, що Кабмін прогнозує прискорення зростання реального ВВП до 6,3% до 2021 року. Таке зростання вже може служити показником того, що Україна долає наслідки падіння економіки в 2014-15 роках», — зазначила вона.

Дегрік також звернула увагу на те, що бюджетна резолюція передбачає зростання матеріального добробуту громадян.

«Це ще один важливий момент. Уряд розраховує, що зростання прожиткового мінімуму становитиме 9% на рік, а зростання мінімальної зарплати — близько 12% на рік. При інфляції в 6,5% в 2019 році і 4,8% в 2021-му. На практиці це означає зростання реального, а не номінального добробуту людей. А це, у свою чергу, є свідченням оздоровлення економіки», — вважає експерт.

Альона Дегрік зазначила також той, факт, що бюджетна резолюція складена на три роки, а не на один, як це часто робилося раніше.

«Уряд надав перевагу стратегічному плануванню, а не тактичним заходам. У сьогоднішній ситуації, три роки — оптимальний термін для цього. Головне тепер, щоб макропоказники, наведені в бюджетній резолюції, були закладені і в бюджети майбутніх років. А може бути, — навіть покращені. Темпи, якими розвивається українська економіка сьогодні, дозволяють виявляти щодо цього стриманий оптимізм», — сказала Альона Дегрік.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися