Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2018, 11:19

Міжбанк вівторка: чому всім буде не нудно

У вівторок на валютному ринку активність буде вище середнього рівня, а сама сесія  не пройде спокійно. Винуватець - не стільки долар, скільки перекоси попиту та пропозиції по євровалюті.

У вівторок на валютному ринку активність буде вище середнього рівня.
Фото: economy.apostrophe.ua

Справа в тому, що якщо по гривні та долару графік роботи українських і західних банків збігся (ми відзначали Трійцю, американці — День пам'яті), то країни ЄС працювали в звичайному режимі.

Виручка в євро за два дні (п'ятницю і понеділок) буде зарахована українським експортерам сьогодня, а збільшений обсяг обов'язкових продажів по євро вийде на ринок тільки завтра.

Попит же по євро сьогодні та завтра буде приблизно на одному рівні, що призведе до перекосів по євровалюті на нашому міжбанку.

Крім цього — долар продовжує тіснити євро на міжнародних ринках і на момент написання статті котирування євро впали нижче нового психологічного порогу в 1,16 долара за євро. На цей раз обвалили євро новини про політичну кризу в Італії, що відіб'ється як на економіці цієї країни, так і на показниках всього Євросоюзу. Міжнародні спекулянти активно розгойдують котирування євровалюти і наші фінансисти теж не проти пограти цією валютою в парі євро/ гривня.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні до 510 угод на суму до 320-360 млн доларів при курсовому коридорі по ньому в межах 26,07-26,17 гривень. У разі найменшого надлишку пропозиції долара на ринку — Нацбанк продовжить працювати на міжбанку в «анонімному» форматі через Matching. Фінансисти будуть дуже активно заробляти на коливаннях курсу євро як на міжнародних ринках, так і на нашому міжбанку по парі євро / гривня.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,85-26,10 і продаж 26,04-26,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,80-25,95 гривень та продаж 25,99-26,05 гривень.

Про тенденції на торгах за 25 травня можна прочитати тут, а графік котирувань долара, євро та рубляподивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних залишаються позитивними по перспективам гривні за офіційним і міжбанківським курсом долара і знову майже збігаються.

За офіційним курсом — 85% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 15% опитаних все ще вірить в його повернення до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом — 84% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 16% опитаних поки що впевнені в його поверненні найближчим часом до рівня понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 2

+
0
kozyrev
kozyrev
29 травня 2018, 11:34
#
Да, евро уже ниже 1,1540. Похоже, скоро к 1,15 придем.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
29 травня 2018, 11:35
#
Конец месяца, все закрывают месяц. Все кто хотел спешил закрыть по валюте сделки до четверга 24.05.18. Потому если не будет больших вливаний на кор.счета, гривна будет в лучшей позиции чем в пятницу.
Наличный пробует пробить 26,00. Малые шансы есть, что сдвинется 25,98. Но многим наверное не хочет менять курсы на такие не «заокругленные» цифры.
Евро как ни странно несмотря на перекосы сегодня пошла в низ, 30 коп. Скорее всего новости в Италии усугубляют ситуацию.
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115998/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися