Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 травня 2018, 13:23

Мін'юст взявся за маніпуляції з курсами криптовалют

Міністерство юстиції США ініціювало розслідування з метою визначення можливостей маніпулювання курсами криптовалют з боку трейдерів інвесторів.

Міністерство юстиції США ініціювало розслідування з метою визначення можливостей маніпулювання курсами криптовалют з боку трейдерів інвесторів.
Фото: pixabay.com

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на ряд анонімних джерел.

Розслідування ведеться спільно з Комісією з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC). Воно покликане виявити незаконні практики, які можуть використовуватися для маніпуляцій курсами криптовалюта, пише Forklog.

Один з напрямків дослідження — так званий спуфінг.

Спуфінг — техніка, яка досить часто використовується на традиційних фінансових ринках. Суть її полягає у виставленні маніпулятором великої кількості заявок на покупку/продаж активів без наміру здійснювати операції і подальшої скасування цих заявок до їх виконання.

Метою спуфинга є збір інформації про попит та пропозицію, привернення уваги учасників ринку, штучне створення сприятливого враження про торгову активність, «зростаючий» попит і ціновому русі активу.

На думку учасників розслідування, спуфінг міг, зокрема, мати значний вплив на ціни «блакитних фішок» криптовалютного ринку, включаючи біткоіни і Ethereum.

Влада США стурбовані махінаціями на ринку цифрових активів. Зокрема, вони не впевнені в тому, наскільки активно біржі борються з прихильниками застосування незаконних практик на криптовалютном ринку.

За словами одного з анонімних джерел, розслідування поки знаходиться на самій ранній стадії. Представники Мін'юсту та CFTC поки ситуацію не прокоментували.

Раніше президент США Дональд Трамп підписав указ, що забороняє фізичним та юридичним особам проводити операції з криптовалютами, випущеними урядом Венесуели.

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
28 травня 2018, 16:10
#
Обеспокоены махинациями на рынке обмана?)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
29 травня 2018, 11:39
#
Ну да — ведь одной стороной в этом надувательстве участвует доллар США…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися