Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 травня 2018, 10:16

Вірус-майнер Monero дістався і до комп'ютерів Apple

Дослідники кібербезпеки корпорації Malwarebytes виявили новий тип шкідливого ПО для майнінгу криптовалюти Monero, націлений на користувачів комп'ютерів Mac від Apple.

Дослідники кібербезпеки корпорації Malwarebytes виявили новий тип шкідливого ПО для майнінгу криптовалюти Monero, націлений на користувачів комп'ютерів Mac від Apple.
Фото: metro.co.uk

Про це в блозі компанії повідомив директор по Mac і мобільних пристроїв Томас Рід, пише Forklog.

Перша інформація про цю шкідливу програму з'явилася на форумах Apple, де винуватцем був названий нешкідливий Mac-процес «mshelper». Однак дослідники Malwarebytes виявили, що на пристрої також встановлюється декілька інших підозрілих процесів.

«Вірус складається з трьох частин: Дроппер, який встановлює шкідливе програмне забезпечення, засоба запуску і самого майнера, який заснований на Monero-майнері XMRig з відкритим кодом. Цим шкідливим процесам вдається захопити значну частину обчислювальної потужності процесора», — зазначив Рід.

Також відомо, що майнер встановлює програма «pplauncher», написана на мові Golang.

«Це досить дивний вибір, оскільки використання цієї мови для настільки простого завдання, можливо, є ознакою того, що людина, яка зробила це, не дуже знайома з Mac'ами», — уклав Рід.

Проте, дослідник визнав, що зараження цим майнером для пристроїв Apple не особливо небезпечно і видалити його не складає труднощів.

За даними Malwarebytes, кількість випадків прихованого майнінгу криптовалют за перші три місяці 2018 року зросло на 4000% в порівнянні з попереднім кварталом.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися