Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 травня 2018, 17:42

Німецький Commerzbank провів операцію на 500 тис. євро через блокчейн

Німецький банк Commerzbank і сталеливарна компанія Thyssenkrupp завершили тестову угоду на валютному ринку (форекс) в розмірі 500 тисяч євро через блокчейн.

Німецький банк Commerzbank і сталеливарна компанія Thyssenkrupp завершили тестову угоду на валютному ринку (форекс) в розмірі 500 тисяч євро через блокчейн.
Фото: bitcoinfo.com.ua

Угода EUR/PLN в розмірі 500 тис. євро з тендером на один місяць була ініційована Thyssenkrupp на платформі FX Live Trader Commerzbank в середу, пише cryptellect.net.

Потім транзакція була підтверджена безпосередньо через Corda, розподілений реєстр (DLT) консорціуму R3 Blockchain.

«Використання технології блокчейн, яка лежить в основі біткоіну і іншої криптовалюти, може допомогти зменшити затримки і вберегти процес від людської помилки, а також значно знизити операційні ризики, при здійсненні валютних операцій. Це усуває необхідність синхронізації транзакцій, оскільки транзакція зберігається як єдиний незмінний запис», — йдеться в повідомленні банку.

Банки і фінансові установи в усьому світі останнім часом розробляють і тестують власні блокчейн-рішення для різних видів транзакцій.

В кінці квітня іспанський банк BBVA став першим Світовим банком, який видав кредит через блокчейн. Банк заявив, що використання розподіленого реєстру скорочує час обробки кредиту в розмірі 75 млн. євро з «днів до годин».

Раніше на цьому тижні тайський банк Krungsri провів тестовий транскордонний пробний платіж в банківській пісочниці Bank of Thailand з японською Mitsubishi Group, їх банківським підрозділом MUFG Bank і Standard Chartered Singapore Bank. Krungsri's, п'ятим за величиною банком Таїланду за обсягом активів.

Аргентинський Banco Masventas (BMV) недавно оголосив про партнерство з постачальником фінансових послуг Batchx на базі блокчейна, який дозволить клієнтам використовувати біткоіни в якості альтернативи SWIFT-технології в скоєнні транскордонних транзакцій.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 травня 2018, 20:41
#
SWIFT тоже не пасёт задних и уже перевела четверть платежей на новый стандарт gpi.

Межбанковская система SWIFT заявила, что через 15 месяцев после запуска системы gpi (global payments innovation),
25% трафика трансграничных платежей прошло через этот сервис.
Стандарт SWIFT gpi значительно повышает качество обслуживания клиентов, увеличивая скорость обработки транзакций, их прозрачность, и повышая возможность отследить финансовую платежную операцию в любой точке ее истории. Эта система станет стандартной для всех трансграничных платежей, совершенных в сети SWIFT, к концу 2020 года.

Уже 50% платежей, обработанных gpi, зачисляются на счета получателей в течение менее 30 минут,
а многие из них — даже за несколько секунд.

Источник: https://psm7.com/news/

.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися