Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 травня 2018, 11:05

Валютний ринок п'ятниці: чому подорожчає долар

У п'ятницю на міжбанку обсяги операцій знизяться, але це аж ніяк не означає, що ринок буде спокійний. Падіння сум угод буде пов'язано з наближенням триденних вихідних. Багато підприємств вже вчора закрили основні валютні розрахунки, щоб «не зависнути» з товарами і операціями на три дні.

У п'ятницю на міжбанку обсяги операцій знизяться, але це аж ніяк не означає, що ринок буде спокійний.
Фото: pixabay.com

Але малооб'ємний ринок досить цікавий спекулянтам, які невеликими угодами можуть істотно впливати на курсовий тренд міжбанку в такий день. Тим більше, що коррахунки банків знову зросли за рахунок вливань відшкодувань ПДВ і на ранок 25 травня знаходяться на рівні 57,6 млрд гривень.

У середу та четвер ми вже спостерігали поступовий розворот ринку в бік зростання котирувань. Сьогодні ця тенденція продовжиться, тому що пропозиція валюти в цю п'ятницю буде складатися в основному з обов'язкових продажів експортерів від виручки, що  надійшла вчора, а от попит - може ситуативно залишатися на рівні звичайного робочого дня.

Банки також додадуть свій внесок у статистику торгів за рахунок активної роботи за власними операціями з валютою як в спекулятивному форматі «в дві сторони», так і за рахунок скупки валюти через обмінки і продаж її на міжбанку. Футбольні вболівальники, які приїхали на фінал Ліги чемпіонів, активно здають валюту, чим фінансисти і користуються.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні висновок до 520 угод на суму до 330 млн доларів при курсовому коридорі по ньому в межах 26,10-26,20 гривень. У разі найменшого надлишку пропозиції долара на ринку - НБУ продовжить працювати на міжбанку в «анонімному» форматі.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,80-26,10 і продаж 26,08-26,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,86-26,00 гривень та продаж 26,03-26,07 гривень.

Про тенденції на торгах за 24 травня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних залишаються дуже позитивними по перспективам гривні за офіційним і міжбанківським курсом долара.

За офіційним курсом - 99% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень і лише 1% опитаних все ще вірить в його повернення до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом - 85% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 15% опитаних поки що впевнені в його поверненні в найближчим часом до рівня понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 2

+
0
Алексей Островский
Алексей Островский
25 травня 2018, 11:16
#
Почему доллар дорожает? потому что нбу долго не может держать его зубами урезая заявки на покупку. По всем СМИ трубят, что нбу не может удержать доллар от падения, но это окозамылевание, типа сдавайте доллар пока еще догого, а то скоро будет по 16
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 травня 2018, 11:49
#
Алексей смешно такое слышать, что-то новое.
Доллар дорожает как и написано в статье по ряду факторов, остатки увеличились под 1,9 млрд.грн, спешки в продаже нет, 3 выходных. Потому у продавцов более выгодное положение.
НБУ должен держать зубами урезая заявки? Гениально!
Ссылочку на «все статьи» в СМИ что скоро доллар по 16 ?!:)

Наличный будет спокоен, там колебание в обменниках 26,03-26,10. Возможно на выходных будет коррекция с понижением до 26,00.
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115998/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися