Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2018, 17:10

РНБО вивів із санкційних списків найбільших лотерейних операторів

Лотерейні оператори «М.С.Л.» і «Патріот» виведені з санкційних списків РНБО.

Лотерейні оператори «М.
Фото: unn.com.ua

Оновлені списки осіб, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), оприлюднені на сайті президента України, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з ними, під санкції потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб, тоді як рік тому в списках було 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Як повідомлялося, в серпні 2016 року новим власником ПрАТ «Патріот» став український банкір, колишній голова правління Ощадбанку Олександр Морозов.

Лотерейний оператор ТОВ «М.С.Л.» з 2015 року тричі опинявся включеним до списку санкцій і активно оспорював обмеження своєї діяльності.

Компанія повідомляла, що з ініціативи її акціонерів Служба безпеки відкрила кримінальне провадження і провела розслідування щодо встановлення наявності фактів і дій, які могли б стати підставою для застосування до оператора санкцій, після чого провадження було закрито в березні 2017 року в зв'язку з відсутністю порушень.

Основним власником ТОВ «М.С.Л.», за даними компанії, є Evolot Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром — кіпріот Маркос Шіапаніс, і компанія не має «російського коріння».

Частка «М.С.Л.» на українському ринку через дії санкцій, за її даними, впала з 80-85% в 2013 році до, приблизно, 25% до літа 2017 року. Мережа точок продажів лотерей «М.С.Л.» — близько 5 тис.

Коментарі - 1

+
+22
yurikiev
yurikiev
24 травня 2018, 17:59
#
Ага, порешали вопрос. Вообще, при Порохе все назад вернулось за последние пару лет. Снова все хапают.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися