Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2018, 13:32

Укрпошта призупинила переговори з PayPal через позов Нової пошти

Укрпошта веде переговори з компанією PayPal про запуск сервісу для клієнтів поштового оператора, але підготовка до запуску була припинена через позов Нової пошти.

Укрпошта веде переговори з компанією PayPal про запуск сервісу для клієнтів поштового оператора, але підготовка до запуску була припинена через позов Нової пошти.
Фото: ua.today

Про це в коментарі LIGA.net розповів глава Укрпошти Ігор Смілянський.

«Дійсно, у нас ведуться переговори з компанією групи PayPal зі співробітництва. Воно буде (мало, — ред.) базуватися на ліцензії на здійснення поштових переказів без відкриття рахунку, яка тепер оскаржується Новою поштою. Знову ж, не тому що у них її немає, а тому що вона у нас є. У них така ліцензія теж є», — зазначає Смілянський.

У той же час він не підтвердив інформацію, що за відсутності позову з боку Нової пошти, запуск сервісу міг би відбудуться в квітні цього року, про що писали українські ЗМІ.

«Там пару місяців було б на підготовку, яку ми поки призупинили», — зазначив він.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Нова пошта подала до суду на Національний банк з вимогою визнати незаконною постанову НБУ №138 від 21 грудня 2017 року «Про надання національними операторами поштового зв'язку фінансової послуги з переказу грошових коштів».

Коментарі - 7

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
23 травня 2018, 13:49
#
«Новая Почта» — молодцы.
Если сами не могут — то пусть и другим не достанется…
+
0
beb
beb
23 травня 2018, 14:56
#
Нехай спочатку Укрпошта нарешті зловіть крадіїв у Борисполі, бо так навіть якщо переговори пройдуть і результат буде успішний, то це триватиме не довго…
+
0
Anatoliy France
Anatoliy France
23 травня 2018, 16:01
#
А шо там еще Ванга еще предсказала?
+
0
neverice
neverice
23 травня 2018, 15:21
#
И зачем им, интересно, PayPal? По факту, PayPal сам по себе является сервисом перевода без открытия счета. Ему Уркпочта не нужна. PayPal полноценно к нам пока не собирается заходить. Что-то тут мутное происходит. Скорей всего попытка получить денежный канал вне банковской системы. И через него проводить всякие мутные операции.
+
+8
Qwerty1999
Qwerty1999
23 травня 2018, 15:45
#
Мне нравиться ход ваших мыслей.
Значит если «Новая Почта» получила на дочернюю фирму лицензию на денежные переводы без открытия банковских счетов — они молодцы и будут честно работать на благо страны. А вот аналогичные действия Укрпочты вызывают подозрения — явно планируют что-то мутить с клиентскими деньгами.

Вроде даже и смешно, если бы не было так печально…
+
+15
neverice
neverice
23 травня 2018, 17:01
#
Странно то, что сюда примешали PayPal. Попахивает. Что мешает укр почте получить аналогичную лицензию, по которой работает Новая Почта? Ведь иск то не к существующей лицензии, а к новому постановлению. Получается, Новая Почта будет работать по одной лицензии, УкрПочта — согласно какому-то постановлению. Зачем такое разделение?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
23 травня 2018, 21:18
#
Укрпочта как раз и получила лицензию, аналогичную той что с 2015 есть у «Пост Финанс» (дочки НП).
И этот факт очень огорчил владельцев НП — всё-таки прямые конкуренты, которые и с Мастеркард ведут переговоры и с PayPal…

Вот и судятся с НБУ под предлогом, что регулятор не имеет права регулировать рынки финансовых услуг и издавать постановления…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися