Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2018, 12:07

Стало відомо, чому МВФ блокує податок на виведений капітал

Причиною блокування Міжнародним валютним фондом (МВФ) податку на виведений капітал є недоліки роботи виконавчої гілки влади.

Причиною блокування Міжнародним валютним фондом (МВФ) податку на виведений капітал є недоліки роботи виконавчої гілки влади.
Фото: gs.fm

Про це заявила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефіріРадіо НВ.

«Закон про виведений капітал стосується недоліків роботи нашої виконавчої гілки влади. Ми мали постійно доводити про те, що податок на виведений капітал нам потрібен», — сказала вона.

Крім того, вона додала, що потрібно інтегрувати податок на виведений капітал з діючим кодексом і нормами.

«Дуже багато змін внесли до Податкового кодексу. І нам потрібно було інтегрувати податок на виведений капітал з діючим кодексом і нормами. Це все зроблено», — сказала Южаніна.

Читайте також: Южаніна: Податок на виведений капітал необхідний для бізнесу

Вона також зазначила, що закон не був підписаний президентом, оскыльки треба було продовжити консультації з МВФ.

Крім того, Южаніна додала, що класичний податок на прибуток змінився і він змінюється в гіршу сторону по сплаті не тільки в Україні, але і в інших країнах.

«З огляду на нашу ментальність, економіку нам потрібно переходити до податку на виведений капітал», — підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше фінпортал «Мінфін» повідомляв, що МВФ наполягає на доопрацюванні законопроекту про податок на виведений капітал.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 3

+
0
Вячеслав Lenskyy
Вячеслав Lenskyy
23 травня 2018, 13:18
#
Я не понимаю о какой ментальности идет речь
+
+52
20400808
20400808
23 травня 2018, 13:29
#
Думаю эта: «Обмани ближнего своего»
+
+22
galileogaliley
galileogaliley
23 травня 2018, 14:29
#
«МВФ блокирует налог на выведенный капитал» это как так? МВФ не может ничего блокировать, законы принимает наша ВР, а подписывает их наш президент. МВФ может просить доработать закон, если их что-то в нем не устраивает, но прислушаться или нет это уже к нашим политикам. Просто если послать МВФ с их требованиями, то будут последствия. Проблема в том что наша власть всегда ищет во всем крайнего кроме себя. У нас всегда так, нужно поднять пенсионный возраст — это требование МВФ, нужно увеличить тарифы опять так хочет МВФ, нужен антикоррупционный суд — ответ все тот же. Может пора начинать думать самостоятельно что нам нужно для развития страны, отвечать за принятые решения, выполнять свои предвыборные обещания и не искать черную кошку в темной комнате (тем более если ее там нет)?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися