Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2018, 10:20

Британія хоче ввести податок на одяг із поліестеру

Велика Британія може запровадити податок на одяг із поліестеру та нейлону для боротьби з пластиковими відходами, які забруднюють води світового океану.

Великобритания может ввести налог на одежду с полиэстера и нейлона для борьбы с пластиковыми отходами, которые загрязняют воды мирового океана.
Фото: money24.kharkov.ua

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Irish Examiner.

Як повідомляється, Міністерство фінансів може оголосити про низку нових податків у рамках публікації бюджету в листопаді.

«Британський уряд давно бореться з пластиковими відходами і має намір ліквідувати їх до 2042 року. Так, восени 2015 року в країні було запроваджено податок у розмірі 5 пенсів на купівлю поліетиленових пакетів у супермаркетах. Цей захід сприяв скороченню використання пакетів на 83% за перший рік», — йдеться у повідомленні.

«Полігонний податок», що діє в країні 22 роки, на матеріали, які відправляють на звалище, є, ймовірно, найбільш успішним заходом, вжитим у рамках екологічної політики Великої Британії. Він допоміг скоротити обсяг відходів, які захороняють у землі, більш ніж на 65%.

Крім того, він підштовхнув компанії зі збирання сміття до збільшення обсягів переробки відходів шляхом повільного підвищення податків.

Підвищення податку на синтетичні волокна протягом п’яти років підштовхне виробників одягу і роздрібних торговців використовувати міцніші матеріали і тканини, щоб знизити ймовірність вимивання часток, стверджує директор Green Alliance Дастин Бентон.

При цьому він не розглядає перехід на бавовну і вовну як вирішення проблеми, зокрема, через їх дорожнечу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися