Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2018, 15:15

«Нафтогаз» пояснив підвищення цін на газ

Рішення НАК «Нафтогаз України» підвищити ціни на природний газ для промислових споживачів пов'язане зі збільшенням цін на європейському ринку.

Рішення НАК «Нафтогаз України» підвищити ціни на природний газ для промислових споживачів пов'язане зі збільшенням цін на європейському ринку.
Фото: censor.net.ua

Про це повідомили в прес-службі української компанії, пише mignews.ua.

«За останній місяць оптові ціни на газ на європейському ринку збільшилися на 8-12%. Відповідно, ми також змушені підняти ціни для наших комерційних споживачів», — пояснює «Нафтогаз».

У компанії підкреслили, що ціни в комерційному сегменті визначаються попитом і пропозицією, і покупці можуть вільно вибирати серед десятків інших виробників і імпортерів газу, які визначають свою ціну самостійно, тоді як «Нафтогаз» є лише один з постачальників.

«Нафтогаз» також пропонує стежити за змінами ринкової оптової ціни на різних європейських хабах, зокрема, найближчому до України хабі — австрійсько-словацькому CEGH і найближчому ліквідному хабі — німецькому NCG.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що з 1 червня 2018 року компанія підвищить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати — ціна зросте на 8,9%, або 810 гривень, в порівнянні з квітнем, і складе 9,953 тис.грн за 1 тис. куб. м з ПДВ.

Коментарі - 1

+
+6
Zamechtatel
Zamechtatel
22 травня 2018, 15:33
#
Ну правильно… Чтобы населению поднять один раз и сразу до промышленников.

Чтобы не «крошить» частями после.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися