Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2018, 10:16

Порошенко підписав закон щодо спрощення ввезення імпортних авто

Президент Петро Порошенко підписав закон про скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну.

Президент Петро Порошенко підписав закон про скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну.
Фото: hronika.info

Про це свідчить інформація на сторінці законопроекту №5470-д на сайті Ради.

Згідно з пояснювальною запискою, чинним законодавством передбачено, що пропуск на митну територію України нових і б/у автомобілів з метою їх першої реєстрації здійснюється за умови їх відповідності екологічним нормам.

Однак на практиці це означає, що для пропуску транспортного засобу на митну територію України громадянину, який хоче ввезти транспортний засіб, потрібно вже мати на руках сертифікат відповідності, який можна отримати тільки на території України.

Як зазначається, перевірка відповідності транспортних засобів екологічним нормам здійснюється двічі: митницями ДФС під час митного оформлення та територіальними органами з надання сервісних послуг МВС при проведенні державної реєстрації.

З метою усунення цих складнощів законом скасовано вимогу надавати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам під час пропуску транспортних засобів на митну територію України.

Такий сертифікат потрібно буде надати при митному оформленні для вільного обігу на внутрішній митниці.

Коментарі - 4

+
+42
Strain
Strain
22 травня 2018, 11:26
#
Наконец отменили эту глупость. Не скажу что меня это сильно волновало, но в целом бредовые требования должны упраздняться.
+
+18
SergValin
SergValin
22 травня 2018, 11:36
#
> Такой сертификат нужно будет предоставить при таможенном оформлении для свободного обращения на внутренней таможне.

Т.е. если соблюдать законы и честно растамаживать ввезённое ведро, то нужно всё-таки показывать сертификат. А если ездить на «евробляхе», то да, отменили «бредовое требование». А в Европе-то, идиоты, соблюдают, да всё новые придумывают.
+
+6
Alexeykiev
Alexeykiev
23 травня 2018, 8:00
#
Мало нам Чернобыля, полностью убитой и невосстанавливаемой в ближайший век экосистемы Днепра, чернозема убиваемого рапсом, давайте к евробляхам еще одного мусора добавим.
Молодец Гарант, «самый нужный, самый важный, самый долгожданный» Закон подписал.
А в Европе, США, Австралии… это они так, от нечего делать, эти нормы выдумали.
… а потом… помогите маленькой девочке на сложную операцию…
+
0
Григорий П
Григорий П
27 травня 2018, 3:36
#
Вас послушать, так все авто запретить надо, а старые Камазы, Кразы, Газели, Волги, Москвичи, которые коптят воздух — просто ландыши, по сравнению с более экологичными иномарками?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися