Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2018, 10:45

Частка ЖК з розвиненою інфраструктурою зросте до 30% — аналітики

У 2018 році частка ЖК з розвиненою повноцінною інфраструктурою зросте до 30% від усього обсягу новобудов Києва.

У 2018 році частка ЖК з розвиненою повноцінною інфраструктурою зросте до 30% від усього обсягу новобудов Києва.
Фото: vsenovostroyki.ua

Про це йдеться в аналітичному звіті фахівців SVITLO PARK'а.

Як повідомляється, тільки в минулому році забудовники 12-14% київських новобудов передбачали створення повноцінного інфраструктурного комплексу.

Аналітики також відзначили, що на початок травня мінімальна ціна квартир в ЖК комфорт-класу формату «місто в місті» була відзначена на рівні 12 800/м2, а максимальна — 25 000 грн м2.

Істотна різниця в цінах, на думку аналітиків, пояснюється розташуванням житлових комплексів, а саме віддаленістю від центральної частини Києва та станцій метро.

Також на вартість квартир впливає функціональна наповненість споруджуваних житлового комплексу: кількість створюваних об'єктів соціально-побутової, рекреаційної інфраструктури, зон відпочинку і відпочинку, запланованих в тому чи іншому ЖК «місто в місті».

«Об'єкти інфраструктури, такі, як, наприклад, поліклініки, дитячі садки, школи, торгові та спортивні центри, території дозвілля і відпочинку з одного боку — є перевагою того чи іншого житлового комплексу, а з іншого — істотно впливають на вартість квартир», — сказано в звіті фахівців SVITLO PARK'а.

За словами аналітиків, в Києві зараз будується близько 5-ти масштабних проектів, в яких об'єкти створюваної інфраструктури займають від 40% до 60% площі земельної ділянки.

«Такі об'єкти — це додана вартість до кінцевій ціні квартир для покупця», — вважають аналітики.

Представник також розповів, що на території об'єктів комплексної забудови забудовники передбачають великі супермаркети, школи, дитячі садки, медичні та спортивні установи, створюють власні парки з дитячими ігровими, релаксаційним і спортивними зонами.

«Будівництво будь-якого окремого будинку або виділення території під парк — це відмова забудовника від «корисної» площі, яка може бути використана під житлове будівництво», — підкреслив експерт.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися