Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2018, 9:28

В Амстердамі хочуть заборонити оренду житла через Airbnb

Влада Амстердама хоче заборонити оренду житла через Airbnb в «живих» районах міста, а також підняти туристичний податок.

Влада Амстердама хоче заборонити оренду житла через Airbnb в «живих» районах міста, а також підняти туристичний податок.
Фото: ubr.ua

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на NL Times.

«Податок для туристів на території всього міста хочуть збільшити до 7%. Зараз він становить 6% в центральних районах і 4% — на околицях. Також влада Амстердама планує заборонити оренду житла туристами через сервіс Airbnb в найбільш жвавих районах міста, а за їх межами встановити максимальний термін оренди 30 днів на рік», — йдеться в повідомленні.

Серед запропонованих заходів значиться і обмеження кількості «пивних велосипедів» і «пивних круїзів», а також заборона туристам сідати і виходити з екскурсійних човнів в центрі міста.

«Амстердам страждає від зайвої кількості туристів, п'яні і буйні гості роблять центр міста непривабливим для місцевих жителів. Через туристів вартість квартир зросла на 12% в порівнянні з минулим роком», — зазначає видання.

В цілому в 2018 році в Амстердамі очікують 18 млн іноземних гостей, це на 20% більше, ніж два роки тому.

Коментарі - 2

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
21 травня 2018, 9:57
#
Был в этом году, да важно Амстердаму не потерять как говорится дух Нидерландов. Порой большое кол-во туристов не позволяет обычным гражданам жить своей жизнью. Порой порядки и правила, многим в диковинку. Особенно когда приезжают с Восточной части Европы, в т.ч. Украина и Россия, хотя мы еще там нормально смотримся в отличии от Румын и Болгар.
+
0
Саша Ник
Саша Ник
21 травня 2018, 10:04
#
Uber уже запретили? То же самое будет и с Airbnb. Поздно…
Уже многие жители Амстердама на этом прилично зарабатывают. А запретить — значит залезть в чужой карман. Этого господина, который родил данную идею, вышвырнут пинками под зад.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися