Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2018, 11:37

На Sotheby's пішов з молотка рідкісний блакитний діамант за $6,7 млн

Рідкісний блакитний діамант, який належав різним королівським будинкам Європи, був проданий на аукціоні Sotheby's в Женеві за $6,7 млн.

Рідкісний блакитний діамант, який належав різним королівським будинкам Європи, був проданий на аукціоні Sotheby's в Женеві за $6,7 млн.
Фото: bbc.com

Блакитний діамант Фарнезе був подарований на весілля Ізабеллі Фарнезе, дочки наслідного принца Парми. У 1715 році вона вийшла заміж за короля Іспанії Філіпа V, повідомляє BBC.

Коштовність потім 300 років передавалася у спадщину і ставала власністю королівських будинків Франції, Італії та Австрії.

Діамант вагою 6,1 карат був здобутий на відомих алмазних копальнях Голконда в Індії.

Покупець дорогоцінного каменю визначився досить швидко — треба було лише чотири хвилини торгів. Аукціонний будинок сподівався виручити за нього 3,5-5 млн доларів, але кінцева ціна виявилася вищою.

«Ми не сумнівалися в хорошому результаті, але початкова вартість була $3,5 млн, а в підсумку камінь був проданий за $6,7 млн. Так що результат перевершив очікування. Хороші камені, прекрасно задумані, прекрасно виконані, з характерними особливостями, виконані в певний час, добре продаються », — сказала фахівець з ювелірних виробів Sotheby's Даніела Маскетті.

За інформацією аукціонного будинку, блакитний діамант прикрашав діадему королеви Франції Марії-Антуанетти.

Покупець дорогоцінного каменю зберег анонімність.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
20 травня 2018, 12:06
#
Коммунисты непременно сказали бы, что обнищавшие и морально опустившиеся члены бывших блистательных королевских семейств распродают бесценные реликвии, доставшиеся им по наследству.

Я же считаю, что можно продать несколько побрякушек, пусть и доставшихся по наследству,
если вырученные за них деньги пойдут на благие цели.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися