Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 травня 2018, 19:22

Ощадбанк реструктуризує більше половини портфеля NPL

Державний Ощадбанк може реструктуризувати близько 35 млрд грн проблемних кредитів, що становить близько 60% його портфеля NPL.

Державний Ощадбанк може реструктуризувати близько 35 млрд грн проблемних кредитів, що становить близько 60% його портфеля NPL.
Фото: mind.ua

Про це повідомив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич в ході міжнародної конференції Debt & Restrucruring Forum, пише FinClub.

«У минулому році через механізм фінансової реструктуризації ми провели 4,6 млрд грн. У цьому році зареєстровано 5 кейсів на 14 млрд грн, і ми отримали заявки, щоб почати реструктуризацію ще на 15 млрд грн. Загальний рівень NPL в банку — 60 млрд грн, тобто якщо ми реструктуруємо 35 млрд грн проблемних боргів, то є всі шанси, що 60% портфеля повернеться в білу зону», — повідомив він.

За словами Стецевича, Ощадбанк в ході реструктуризацій знижує позичальникам відсоткову ставку, приймає майно на баланс. При цьому держбанк розраховує провести продаж проблемних боргів на голландському аукціоні.

«У держбанків, на відміну від приватних банків, інструментарій по роботі з проблемними боргами коротше. Ми, на жаль, не маємо можливості списати або дисконтувати борги, оскільки це тягне за собою можливе кримінальне переслідування посадових осіб банку. Зараз разом з Міністерством фінансів знаходимося в активній підготовці постанови, яка дозволить нам виходити на голландський аукціон, що дасть імунітет», — зазначив банкір.

Стецевич при цьому зазначив, що сформований обсяг резервів перевищує проблемний портфель банку.

«Рівень співвідношення обсягу сформованих резервів в банку по кредитах з простроченням понад 90 днів становить більше 100%. Тобто це дуже високий рівень резервування», — повідомив він.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися