Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 травня 2018, 8:21

Банкіри розповіли, які найбільш вигідні депозити

Банкіри вважають найбільш вигідними депозити в національній валюті.

Банкіри вважають найбільш вигідними депозити в національній валюті.
Фото: geo-politica.info

Про це повідомили в ході круглого столу «Як заробити на депозитах влітку?», організованого «Фінансовим клубом» в прес-центрі «Українських Новин».

Дмитро Замотаєв, директор департаменту роздрібного бізнесу банку «Глобус», вважає, що найбільш вигідними є гривневі депозити.

«Я б радив при розміщенні депозиту орієнтуватися на національну валюту. Ставки за інвалютними депозитами прагнуть до нуля. Наближаємося до того рівня, коли ставка за валютним депозитом зможе замінити платіж за оренду вічка у сховищі», — сказав він.

Банкір додав, що ставки за депозитами з початку року повинні були падати, але Нацбанк підвищенням облікової ставки змінив цей тренд.

Читайте також: Депозитний огляд: як змінилися середні ставки за депозитами

«Ми очікуємо, що ставки за депозитами заморозяться до літа. Це період відпусток і низької ділової активності. Якщо тільки не буде якихось політичних потрясінь», — підкреслив Замотаєв.

Андрій Кисельов, голова правління Форвард Банку, зазначив, що довіра населення до банківської системи відновлюється.

«Люди відновлюють довіру, і гроші перетікають з комірок на депозити. Національна валюта істотно переважає порівняно з інвалютою», — сказав він.

При цьому банкір також назвав хорошою альтернативою заощаджень купівлю ОВДП або депозитних сертифікатів НБУ.

У свою чергу Юлія Фролова, в. о. голови правління банку «Альянс», вважає, що депозити в Україні перестають бути інструментом заробітку і стають інструментом збереження коштів.

«Депозити перестають бути інструментом заробітку і стають інструментом збереження коштів… Я б розглядала розміщення коштів на валютному депозиті. З урахуванням гарантованої суми люди не переживають і розміщуються. Валютний депозит — як вихід. І краще всього на півроку-рік», — додала вона.

При цьому вона додала, що прогнозний курс гривні до кінця року на рівні 30 UAH/USD.

Коментарі - 2

+
0
Миллиардер  Миллиардович
Миллиардер Миллиардович
17 травня 2018, 10:40
#
Жена Фролова более адекватна, чем первые два неадеквата которые предлагают ерунду.похожи по высказываниям на мэра Киева, хоть и не боксэры.
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
17 травня 2018, 10:47
#
Юлии Фроловой плюс. Остальным загонщикам несчастных и доверчивых простофиль-жирный минус к карме.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися