Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 травня 2018, 9:33

Німецький інвестор йде з України через непрозорі методи ведення бізнесу

Транснаціональна корпорація Peter Cremer GmbH заявила про бажання вийти зі складу засновників терміналу «Терминал-Укрпищесбитсирье» через неможливість ведення бізнесу в Україні через складні і непрозорі методи ведення бізнесу і затягування процедур з боку дозвільних органів.

Транснаціональна корпорація Peter Cremer GmbH заявила про бажання вийти зі складу засновників терміналу «Терминал-Укрпищесбитсирье» через неможливість ведення бізнесу в Україні через складні і непрозорі методи ведення бізнесу і затягування процедур з боку
Фото: stockworld.com.ua

Про це заявив глава компанії «Термінал-УПСС» Дмитро Фалько, пишуть «Українські новини».

Німецька компанія з песимізмом дивиться на інвестиційний потенціал України.

На думку її представників, більшу частину часу підприємець витрачає на узгодження, на отримання підписів, на те, щоб потрапити в якийсь кабінет, яке в підсумку може тривати роками.

За словами Фалько запуск багатомільйонного інвест-проекту за участю німецької компанії затягнувся на роки, через бюрократичні та юридичні перешкоди з боку дозвільних органів.

«На відведення земельної ділянки під під'їзну залізничну гілку у нас пішло 7 років! У мене є підписи всіх прем'єр-міністрів і виконуючих обов'язки за цей період, включаючи Гройсмана. Наступною інстанцією може бути тільки Президент Порошенко. Про яке будівництво може йти мова, коли в XXI столітті потрібно витратити 6-7 років на оформлення землі? Це робить нас неконкурентоспроможними, як країну», — заявив Фалько.

Як повідомляється, проект передбачає будівництво 3 перевантажувальних комплексів, розвиток залізничного господарства, створення підхідного каналу та операційної акваторії. Інвестиції, тільки на першому етапі, можуть скласти більше 60 млн доларів, що дозволить збільшити вантажообіг до 3,5 млн тонн на рік, створити додатково 300 робочих місць. При цьому відрахування до бюджетів усіх рівнів зростуть на більш ніж 80 млн гривень на рік.

Згідно з дослідженнями Європейської Бізнес Асоціації 58% інвесторів незадоволені бізнес кліматом в Україні, а 28% — планують розширювати потужності в Україні.

Коментарі - 4

+
+121
krendel
krendel
16 травня 2018, 9:39
#
Реформаторы реформируют, а как выясняется, ничего не реформируется!!!
+
+75
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
16 травня 2018, 10:15
#
как выясняется

Это выяснилось еще в первый год «реформ», последствия которых мы будем еще долго расхлебывать, сравнивая стабильность «злочынной влады» и «реформаторов». Благо есть на кого списывать, война, МВФ, крымский мост.

Кстати это не первый пример бегства капитала в послемайданный период, не хочу писать громкие названия, захотят сами свою историю «успеха» расскажут.
+
+30
smarty
smarty
16 травня 2018, 11:26
#
Гривнею Долларом Фунтом и т.д.
+
+15
SergValin
SergValin
16 травня 2018, 11:54
#
Зато «Рада упростила процедуру инвестирования в Украину»! Подумаешь, какой-то там Peter Cremer…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися