Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 травня 2018, 18:54

Рада прийняла закон про залучення іноземних інвестицій

Верховна Рада прийняла в цілому у другому читанні закон № 6141 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій».

Верховна Рада прийняла в цілому у другому читанні закон № 6141 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій».
Фото: rbc.ua

За проголосували 244 народних депутата.

«Ця законодавча ініціатива є вкрай важливою для покращення інвестиційного клімату в Україні. Експертна група Національного банку плідно співпрацювала з авторами законопроекту для його підготовки до другого читання та імплементації найкращих практик розвинутих фінансових ринків і усунення зайвих перепон для інвестиційної діяльності», — йдеться в повідомленні регулятора.

На думку Нацбанку, втілення цього законопроекту в життя відкриє шлях для іноземних інвестицій в український ринок капіталу одразу на двох рівнях інфраструктури фондового ринку.

З одного боку, вітчизняні депозитарні установи зможуть відкривати рахунки номінального утримувача найбільшим інвестиційним банкам світу, які оперують сотнями мільярдів доларів інвестиційних активів їх клієнтів. Це дасть Україні змогу конкурувати за капітал з розвинутими країнами.

З іншого боку, Національний банк як депозитарій державних цінних паперів, який успішно працює над встановленням двосторонніх кореспондентських відносин з міжнародними центральними депозитаріями, отримає додаткове законодавче врегулювання статусу операцій з глобальними фінансовими ринками.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
0
Ladder05
Ladder05
15 травня 2018, 23:28
#
Сначало они показывают что законы не работают для гос стурктур на примере спора Укрпочты и Новой Почты, а потом создают закон об инвестициях… Непоследовательные они какие-то.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
16 травня 2018, 7:02
#
Це той закон, який дозволяє не показувати покупця?
+
0
Ladder05
Ladder05
16 травня 2018, 12:25
#
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61236 вот это чудо-юдо, осоновные тезисы: отмывать деньги- просто, будем рады любым средствам- отмоем. Не серьёзно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися