Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 травня 2018, 10:59

У долара з'явився шанс зрости

З вівторка на міжбанку очікується невелике зростання валютних котирувань на очікуваннях виходу на ринок гривні від погашення чергових ОВДП.

З вівторка на міжбанку очікується невелике зростання валютних котирувань на очікуваннях виходу на ринок гривні від погашення чергових ОВДП.
Фото: marketwatch.com

Значна їх частина була скуплена нерезидентами і фінансисти припускають, що іноземці почнуть скуповувати валюту, щоб зафіксувати прибуток. Це збільшить попит на валюту в дні, що залишилися до кінця цього тижня і буде працювати проти гривні.

Крім цього, додадуть свою лепту в частині зростання котирувань як купівлі нафтотрейдерів (побоються подорожчання енергоносіїв на фоні зростання протистояння США та Ірану і запасаються паливом), так і дії спекулянтів, які готові «покачати» ринок. А великі залишки на коррахунках банків (другий день поспіль перевищують 54,5 млрд гривень) тільки провокують таку спекулятивну гру.

Допомагати гривні буде наближення днів бюджетних платежів і необхідність проведення гривневих витрат по госпдіяльності у експортерів. Це частково закриє зростаючий попит на валюту.

Мінфін прогнозує на сьогодні укладання до 600 угод на суму до 370-430 млн доларів. НБУ, як і раніше — не зможе значно збільшувати скупку долара в ЗВР на міжбанку і в кращому випадку буде працювати в «анонімному» форматі через Matching на невеликі суми.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні коридор по долару в межах 26,15-26,25 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,90-26,07 і продаж 26,10-26,30 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,90-26,03 гривень та продаж 26,07-26,13 гривень.

Про тенденції на торгах за 14 травня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних стали більш позитивними по перспективам гривні як за офіційним курсом долара, так і за прогнозом котирувань міжбанку.

За офіційним курсом 73% (вчора було 66%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 27% опитаних впевнені в його швидкому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом 82% (в понеділок було 78%) опитаних вважають, що курс істотно знизиться нижче 26,25 гривень. 18% — очікують його швидкого повернення понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 травня 2018, 11:25
#
Пока рост не значительный, на фоне того что нерезы могут выйти и ликвидности в системе.
Цена на баррель нефти вышла на новый уровень за 3,5 года 78 дол. за баррель. Скорее всего в продолжение новостей от Трампа, что они откажутся от нефти с Ирана. Думаю это и далее даст сигнал увеличить кол-во новых «колонок» в северной Америке.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися