Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2018, 18:07

Долар завмер: що пішло не так сьогодні на міжбанку

У понеділок на валютному міжбанку спостерігалося протистояння курсових інтересів великих гравців без особливих успіхів тієї чи іншої сторони.

У понеділок на валютному міжбанку спостерігалося протистояння курсових інтересів великих гравців без особливих успіхів тієї чи іншої сторони.
Фото: pixabay.com

Можна сказати, що «бої місцевого значення» великих експортерів та імпортерів тривали всю сесію, але в кінцевому підсумку — кожна з груп клієнтів залишилася при своїх.

З одного боку — продавці валюти в своїх спробах подорожче продати власну валюту дуже розраховували на зростання ліквідності в системі (коррахунки банків на ранок понеділка зросли відразу на 6,7 млрд гривень) та на активну гру «на підвищення» з боку спекулянтів. Але цього не сталося. Покупці виявилися досить вибагливі й скупі, не погоджуючись на гру «хто купить дорожче?».

З іншого боку — покупці, які сподівалися на те, що продавці та спекулянти, наштовхнувшись на млявий попит, потім знизять свої апетити. Але цього теж не сталося. «Задешево» валюту продавати бажаючих не було, а обсяги обов'язкового продажу не особливо «давили» на ринок та не підштовхували експортерів бути більш поступливими по курсу.

В кінцевому підсумку ринок досить швидко знайшов компромісний варіант по долару в межах 26,16-26,19 гривень і в цьому вузькому коридорі й прибував фактично всю сесію понеділка.

Обсяги торгів також не виправдали надій спостерігачів — всього 313,18 млн доларів при укладенні 444 угод, що досить середній показник для початку робочого тижня.

Більшість угод на міжбанку у понеділок за даними ВалКлі пройшло у межах коридору 26,1652-26,1751. НБУ не виходив на ринок в публічному форматі аукціону.

Головні події 14 травня на міжбанку:

1. «Топтання на місці» котирувань долара — з ранкових 26,16/26,19 до 26,17/26,19 гривень до кінця сесії;

2. Нацбанк не виходив на торги в більш публічному форматі аукціону;

3. Зареєстровано 444 угод на суму $313,18 млн за середньозваженим курсом 26,1712.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 2

+
+53
yarg
yarg
14 травня 2018, 18:23
#
@что пошло не так сегодня на межбанке@

А почему «не так»? все пошло так. обычный день, все спокойно и стабильно.
поиски зрады закончились неудачей — автор решил хоть в заголовке «отметится »?
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
14 травня 2018, 19:33
#
Если курс ежедневно не скачет туда-сюда, то и больших заработков нет.

А это может раздражать…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися